92. Yıl Dönümü

Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 92. yıl dönümü, kurumda görev yapan eski genel müdürlerce de kutlandı.

Hilmi Bengi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin ilk milli kurumu ve ilk haber ajansı olduğunu belirtti.

Kurtuluş mücadelesinde iç ve dış kamuoyunun oluşturulmasında ve zaferlerin kazanılmasında AA'nın önemli misyon üstlendiğini ifade eden Bengi, 92 yıllık sürede her geçen gün kendini yenileyen, evrensel habercilik ilkelerini önde tutan AA'nın Türkiye'nin en köklü, en etkin ve en güvenilir haber ajansı olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nın yalnız Türkiye ve bölgesinde değil, dünyada da en etkin haber ajansları arasında yer aldığını vurgulayan Bengi, ''Anadolu Ajansı'nın 92. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, 100. yılında dünyanın en büyük haber ajansları arasına gireceğine inanıyor, nice başarılı yıllar diliyorum'' diye konuştu.

-Türkiye'nin en büyük haber, fotoğraf ve görüntü kaynağı-

Mehmet Güler ise Anadolu Ajansı'nı Türkiye'nin en büyük haber, fotoğraf ve görüntü kaynağı olarak nitelendirdi.

''AA, Türkiye'de hem basının hem devletin hem tarihin arşividir'' diyen Güler, Anadolu Ajansı'nın en küçük haber, olay ve toplantıyı takip ettiğini söyledi.

Güler, ''Anadolu Ajansı olmadan Türkiye'de ulusal ölçekte yayın yapabilmek çok zor. Anadolu Ajansı bunu 92 yıldır ispat ediyor ve medya olduğu sürece de ispat etmeye devam edecek'' diye konuştu.

-''AA Haber Akademisi çok yerinde bir girişim''-

Ekrem Karaismailoğlu da Anadolu Ajansı'nın kurtuluş mücadelesi döneminde faaliyete başlayan milli bir kurum olduğunu anımsattı.

Ajansın 92 yılını önemli başarılarla geride bıraktığını dile getiren Karaismailoğlu, ''Anadolu Ajansı, Türkiye'nin binbir badire atlatarak bugünlere gelmesinde bütün olaylara tanıklık eden, çok nesnel şekilde, gerçeklere sıkı sıkıya bağlı bir habercilik politikasıyla bunları izleyen bir haber kuruluşudur'' dedi.

AA'nın sadece ülke çapında değil, bölge genelinde de öneminin bilindiğini ifade eden Karaismailoğlu, 100. yıl vizyonu kapsamında oluşturulan AA Haber Akademisi'ni ''çok yerinde bir girişim'' olarak nitelendirdi.

Anadolu Ajansı'nın 92. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Karaismailoğlu, ajansın aynı ruh ve heyecanla yoluna devam ettiğini de belirtti.

-''Türkiye'nin sesini ulaştırmasına tanık olmaktan mutluluk duyuyorum''-

Mehmet Akarca da Anadolu Ajansı'nın 92. yıl dönümünü kutlayarak, AA'nın başarılarının her geçen gün artarak devam ettiğini bildirdi.

Akarca ''AA'nın dünyanın birçok yerine Türkiye'nin sesini ulaştırmasına tanık olmaktan mutluluk duyuyorum'' diye konuştu.

-AA hem okul hem ekol -

Ceyhan Baytur ise AA'nın Cumhuriyetin önemli kurumları arasında yer aldığını söyledi.

Ajansı ''Türkiye'nin dışa açılan penceresi'' olarak nitelendiren Baytur, Türkiye'nin sesinin diğer ülkelere ulaştırılmasında Anadolu Ajansı'nın önemli görevler üstlendiğini kaydetti.

''İletişim sektörleri içinde Anadolu Ajansı hem bir ekol hem bir okul niteliğindedir'' diyen Baytur, ajans çalışanlarının iletişim konusunda önemli kazanımlarının olduğunu söyledi.

AA'nın Türkiye'de önemli bir yerinin olduğunu anlatan Baytur, ''Yabancı ajansların Türkiye'ye yönelik yaptıkları doğru veya yanlış, taraflı veya tarafsız haberler dünya kamuoyunda Türkiye'nin üzerindeki imajı ve anlayışı etkiliyor. Ama Anadolu Ajansı ne kadar büyük görev yaparsa, her kadar dışa dönük görev yaparsa, ne kadar büyürse Türkiye'nin doğru imajı, Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi toplumsal ve siyasal yapısı dışarıya o derece doğru yansıtmış olur'' diye konuştu.

-Ulu önder Atatürk'ün emaneti -

Attilla Onuk, AA'nın milli mücadele yıllarında faaliyete geçtiğini hatırlatarak, ''Anadolu Ajansı, Atatürk'ün bu ülkeye emanet ettiği milli bir kuruluştur'' dedi.

AA'nın kurulduğu dönemde başarılı çalışmalarıyla milletin sesini dünyaya duyurduğunu anlatan Onuk, AA'da genel müdürlük yapmaktan duyduğu gurur duyduğunu dile getirdi. Onuk, ''AA, bugün dünya haber ajansları seviyesindeki bir kuruluştur'' diye konuştu.