14 Yaşında Kişisel Sergi Açtı

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji 8. Sınıf Öğrencisi Rana Zeynep Erez'e ait ilk 'kişisel fotoğraf sergisi' Çerkezköy Belediye Nikah Salonu'nda açıldı.

14 Yaşında Kişisel Sergi Açtı
Açılış kurdelesini Çerkezköy Belediyesi Başkanı Ali Ertem ve Erez'in 94 yaşındaki Dedesi Binali Güneri'nin birlikte kestiği sergiye, Erez'in, annesi Çerkezköy Belediyesi Başkanlık Sekreteri Çiğdem Erez, babası Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez, Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan İnce ve Habip Bilgin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Gülerçin Koleji Kurucusu S. Bülent Gülerçin, AK Parti Çerkezköy Kadın KollarıBaşkanı Nuran Yeşil, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı MuratYaraşır, Gülerçin Koleji Müdür Yardımcısı ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tuğba Zenginal, Gülerçin Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni A. Caner Kıycıoğlu ve Gülerçin Koleji Öğretmenleri ile öğrenciler katıldı

Açılıştan önce çok heyecanlı olduğu gözlerden kaçmayan Erez, sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek ''Benim bu yeteneğimi ortaya çıkaran öğrenmenim A. Caner Kıycıoğlu'na, okulumuzda fotoğrafçılık kulübü açarak bu tür çalışmalara için bizlere ortam oluşturan kurucumuz Bülent Gülerçin'e, doğum günümde bana fotoğraf makinesi alan aileme ve beni bugün burada yalnız bırakmayarak bizlere bu ortamı sunan Belediye Başkanımız Ali Ertem'e şükranlarımı sunuyorum'' diye konuştu

Serginin açılışını yapan Başkan Ertem de, 14 yaşında sergi açma başarısı gösteren Rana Zeynep Erez'i kutlayarak, ''Böyle bir sergi ve bu cesareti için kendisini kutluyorum" dedi.

Kızının bu yeteneğinin bugün kendilerine çok büyük bir gurur yaşattığını belirten anne Çiğdem Erez, ''14 yaşında olup, doğduğu günden bu yana Çerkezköy'de olan bir ilköğretim okulu öğrencisinin ilk kişisel sergiyi gerçekleştirmesi mutluluk verici. Bunu gerçekleştirenin ise kendi kızımız olması bizi ayrıca mutlu ediyor. Dilerim bu sergi tüm öğrencilerimize örnek teşkil eder. Kızımın yeteneğini keşfeden öğretmeni Caner Bey'e ve sergininsponsoru olan NTC Reklam'a da teşekkürlerimi sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

Gülerçin Koleji Görsel Sanatlar ve Fotoğrafçılık Kulübü Öğretmeni A. Caner Kıycıoğlu, Enez'in çok yenetekli olduğunu belirterek, ''Fotoğrafçılık Kulübü'nde olan bir öğrencimdi. Hevesi ve dikkatiyle kendini ön planaçıkarttı. Bunu fark ettiğim gibi, ailesini arayarak kızlarının yeteneği hakkında bilgi verdim'' dedi.

Öncelikle telefonundaki kamera yardımıyla her şeyi fotoğrafladığını dile getiren Erez, ''Değişik olan ve ilgimi çeken her şeyi fotoğrafladım. Çok fotoğraf çektim, ama burada seçtiklerimi sergiliyorum. Teması 'İnsan vedoğa' ağırlıklı olan bu sergimde kardeşim ve kuzenlerimi model olarak kullandım. Sergide ayrıca Çerkezköy'ün yanı sıra, İstanbul ve Ayvalık'ta çektiğim fotoğraflar da mevcut'' şeklinde konuştu.