Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı Eylem Planı Toplantısı

Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçaklığı Eylem Planı toplantısı, Van Valisi Münir Karaloğlu'nun başkanlığında yapıldı.

Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı Eylem Planı Toplantısı
Ekim ayında Resmi Gazete'de yayınlanan ve 3 her üç ayda bir il valisinin başkanlığında yapılması planlanan Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçaklığı Eylem Planı toplantısı Vali Ali Paşa Toplantı Salonu'nda yapıldı. Vali Münir Karaloğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya Yardımcısı Murat Uzunparmak, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İlçe Kaymakamları, Sağlık İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, Gümrük Müdürü ve Gençlik HizmetleriSpor İl Müdürü katıldı.

Toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan Karaloğlu, Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçaklığı Eylem Planı çerçevesinde her üç ayda bir toplantı yapılacağını ve alınacak kararların Bakanlığa sunulacağını belirtti.

Van'ın ve komşu illerinin İran'la sınır komşusu olduğunu anımsatan Karaloğlu, sınırdan yapılacak olan sigara kaçakçılığının önlenmesi için mülki idare amirleri ve güvenlik güçlerine önemli görevler düştüğünü söyledi.

Sigaranın sadece kaçakçılık olarak değil de sağlık ve ekonomi boyutlarının dadeğerlendirilmesini isteyen Karaloğlu, şunları kaydetti: 'Özellikle sigara kaçakçılığı sadece kaçakçılık değil de her şeyden önce çok ciddi bir sağlık sorunudur. Çünkü kaçak olarak yurda giren sigaraların yurt dışında ıskartaya ayrılmış, imha edilmesi gereken tütünler arasından imal edildiği veya Türkiye genelinde bizim standartlarımıza göre çok daha yüksek oranda nikotin içerdiği bilinmektedir. Bu da bir müddet sonra ülkemize ağır sağlık faturası olarak döneceğini gösterir. Sigara kaçakçılığı aynı zamanda devlet için ciddi bir ekonomik kayıp ve ekonomiksorundur. Aynı zamanda terörün önemli finans kaynaklarından birisidir. '
Kaynak: İHA