Tiryaki Holding'den Eğitimi Destek

Gaziantep'te, Tiryaki Holding tarafından yaptırılacak olan 33 derslikli ilköğretim okulu için protokol imzalandı.

' Bir Okul Bin Gelecek'' kampanyası kapsamında yaptırılacak olan okulun protokolü Gaziantep Valisi Erdal Ata, Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin tarafından imzalandı.

Vali Ata, imza töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep'in en büyük sorununun eğitim olduğuna dikkat çekti ve bu konuda hayırseverlerin desteğinin önemine işaret etti.

Vali Ata, şöyle konuştu:

''Uzun zamandır eğitim sorunun çözülmesi için çalışıyoruz. Hızlı nüfus artışı okul ve derslik ihtiyacı doğuruyor. 6 bin 500 olan derslik ihtiyacımız, yeni eğitim sistemiyle yüzde 50 civarında artarak 9 bin 300'e çıktı. 2016'ya kadar da bu açığın kapatılmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile plan yaptık. Bu sene içerisinde hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle bine yaklaştık. Bunu 2 bin 500'e çıkarmak istiyoruz. Tiryakioğlu ailesine de eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.''

Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da Vali Ata'nın eğitime verdiği önemin kendilerini duygulandırdığını ifade etti.