Okullar Ödüllerini, Vali Güvenç'ten Aldılar

Şanlıurfa'da Vali Celalettin Güvenç'in talimatlarıyla Siverek Kaymakamlığı tarafından ilçede bulunan okullar arasında gerçekleştirilen spor etkinliklerinin ardından etkinliklere katılıp derece elde eden okullara ödülleri verildi.

Okullar Ödüllerini, Vali Güvenç'ten Aldılar
Siverek Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen '2011-2012 Spor Etkinlikleri Ödül Töreni' etkinliğine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ile spor etkinliklerine katılan öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan ödül töreninde birkonuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, devletin bütün erkanının Siverek'e geldiğini belirterek, "Bütün Şanlıurfa burada. Niçin burada sizler için burada. Geleceğimiz için, sizleri kutlamak, kucaklamak için burada. Sizleri çok seviyor, önemsiyoruz. Çünkü sizler Türkiye'nin geleceğisiniz. Çünkü bizler bayrağı sizlere bırakacağız. Sizlerin yaşadığı Türkiye, sizlerin yaşadığı Şanlıurfa, sizlerin yaşadığı Siverek bugünkünden daha iyi ve daha güzel olacak" dedi.

Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda yüksek potansiyelleri ve gençleriyle dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geleceğine değinen Vali Celalettin Güvenç, "Bunları sevgiyle, kardeşlikle, hoşgörüyle; ilimle çalışarak, çabalayarak; yolsuzluğu, yoksulluğu yenerek; öğretmenimizi ve birbirimizi sevip sayarak, birbirimize saygı göstererek, birbirimizle kavga etmeyerek, sorunlarımızı masada tartışarak konuşarak çözmeyi öğreterek; elimize kalemi, bilgisayarı, defteri alarak bunları yapacağız. Başka yolumuz varmı ? Bunun için bütün hedefimiz valinin, bakanın, rektörün devletin tüm imkanlarını sizlerin emrine vermek, sizlerin yolunu açmak. Okul sayısını artırmak, okullardaki kaliteyi artırmak. Sınıfları bilgisayarla doldurmak. Siverek'in tüm köylerinin yollarını asfalt yapmak, köy içlerini çamurdan kurtarmak boynumuzun borcu. Bunu size borcumuz olarak görüyoruz. Yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ise "Devletimizin, hükümetimizin arzusu sizlerin yarının dünyasında çok güçlü ayağı yere basar şekilde yer bulmanız ve hayatta kendi adınıza, aileniz, milletimiz ve insanlığın adına başarılı olmanız. Bütün çabamız gayretimiz bunun için. Sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Bu gördüğünüz tesisler, okullar, öğretmenleriniz hep bunun mücadelesi içindeyiz. Bizim sizden beklentimiz, zihniniz ve geleceğinizin parlak olabilmesi; vücudunuzun zinde olabilmesi adına size okuldaverilen eğitimleri iyi almanız ve bu fırsatları kaçırmamanızdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve törene katılan protokol, okullar arasında futbol, hentbol, voleybol ve masa tenisi dallarında dereceye giren 26 okula kupalarını, katılan öğrencilere de madalyalarını verdi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Vali Güvenç, öğrencilerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. Ödül töreninin ardından Vali Celalettin Güvenç, İlçe Kapalı Spor Salonu yanında Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının kaynaklarıyla yaptırılan Gençlik Merkezi'ni gezdi.Merkez hakkında Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'dan bilgi alan Vali Güvenç, iç düzenlemesi yapılan merkezin bir an önce halkın hizmetine sunulmasını istedi .