KESK'den Protesto

Kayseri’de, KESK Kayseri Şubesi AK Parti hükümetini protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

KESK'den Protesto
AK Parti Kayseri İl Başkanlığı önünde toplanan KESK Kayseri Şubesi üyeleri 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu genel kurula getirmesini protesto etti.

KESK adına basın açıklaması yapan Eğitim - Sen Kayseri Şube Sekreteri Sami Kılıç, “AK Parti hükümeti, bugün itibariyle milyonlarca kamu emekçisini, emeklileri ve ailelerini ilgilendiren 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununu Genel Kurula getiriyor. Bilindiği gibi 12 Eylül 2010 Anayasa değişikliğinden sonra yapılması gereken yasal düzenleme hükümet tarafından geciktirildiği için, kamu emekçileri ve emeklileri ilk kez 2012 Ocak ayından bugüne maaşlarını zamsız almaktadır. Yaklaşık sekiz aydır üzerinde tartışma yürütülen yasa tasarısının Genel Kurula gönderilen son hali KESK’i bir kez daha haklı çıkarmıştır. Tasarı sürecin baştan sonra kandırma ve oyalamadan ibaret olduğunu belgelemektedir. Üçlü danışma kurullarında ve meclis komisyonlarında yapılan tartışmalarda defalarca evrensel standartlara uygun bir yasal yapılması gerektiğini ifade etmemize rağmen hükümet kendi siyasi ihtiyaçlarına uygun biçimde yandaş konfederasyonunu koruyup geliştirmeyi hedefleyen bir tasarıyı hiçbir olumlu öneriyi dikkate almadan Genel Kurula getirdi” şeklinde konuştu.

İsteklerini dile getiren Kılıç, “Grev hakkımızın yasal teminat alındığı özgür bir toplu sözleşme düzeni, Örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılması, Her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme yapabilmesi, Belediyelerde yıllardır yapılan toplu sözleşmelerin güvence altına alınması, Çalışma yaşamının demokratikleşmesine uygun olmasını istiyoruz” diye konuştu .