Gölbaşı Turizm Potansiyelini Harekete Geçiriyor

"Gölbaşı Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi, Eko Turizmin Geri Dönüşümü Projesi Konulu Sempozyum", Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Gölbaşı Turizm Potansiyelini Harekete Geçiriyor
Devlet Planlama Teşkilatı, Ankara Kalkınma Ajansı, Geri Dönüşümcüler Federasyonu, Polietilen Tereftalat (PET) Dönüştürücüleri Derneği (POLIETDER), Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı ve Gölbaşı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri "Gölbaşı Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi, Eko Turizmin Geri Dönüşümü Projesi" konulu sempozyuma POLIETDER ve Geri Dönüşümcüler Federasyonu Başkanı Mükerrem Levent, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Doç Dr. Asım Balcı, Tükçev Başkanı Beyhan Aslan, GölbaşıKaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük ve davetli katıldı.

Sempozyumun açış konuşmasını yapan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç Dr. Asım Balcı, yeni kurulan bir ajans olmalarına rağmen çok önemli çalışmalara destek olduklarını belirterek, "Bu proje de destek verdiğimiz projelerden birisidir. Geçtiğimiz yıl 25 milyon liralık bir maddi destek projesi başlattık. Gölbaşı bizim önemli ilçelerimizden birisidir. Gölbaşı'nda yapılacak çalışmalar tüm Ankara'yı etkileyecektir" dedi.

Sempozyum, daha sonra diğer konuşmacıların sunumlarıyla devam etti. PROJENİN AMACI Gölbaşı ilçesinin, sınırları içinde önemli iki sulak alan olan Eymir ve Mogan göllerini barındırması, Ankara'ya olan mesafe yakınlığı, Ankara'nın örnek ilçelerinden biri olması özellikleriyle projemiz için pilot bölge seçildiği bildirildi

Eğitim kurumlarının yoğun ilgisini çeken bir ilçe olmasının yanında oldukça önemli turizm potansiyeline sahip olan Gölbaşı'nın, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekebilecek önemli doğal ve tarihi güzelliklere sahip olmasının, Mogan ve Eymir göllerinin, yüzlerce nesli tükenmekte olan kuş türüne, endemik olarak yetişen ve tehlike altındaki türlerden biri olan Gölbaşı Sevgi Çiçeği'ne (Centaurea tchihatcheffii) ve göl çevresinde yaşayan birçok canlıya ev sahipliği yapmasının öneminedeğinilerek, projenin hedefi şöyle açıklandı: "Eko turizmin desteklenmesi amacıyla, eko turizm alanında deneyimli Bisikletli Yaşam Derneği ile beldedeki önemli kuş gözlem ve Sevgi Çiçeği yetişme alanlarına geziler düzenlenmesi, bu alanlardaki atıkların toplanması ve doğal güzelliklerin koruma altına alınarak, çevreci sürdürülebilir pilot uygulamaların yapılması hedeflenmektedir. Turizm Geri Dönüşümü projemiz; turizm alanlarında tesislerin ve mesire alanlarının atıklarının usulüne uygun değerlendirildiğini garanti eder ve sürdürülebilir çevreyönetimi kalite sistemleri ile istihdam ve gelir artışı sağlar. Tesislerin, yöre halkının ve o bölgeyi tercih eden turistlerin çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunacak.Ayrıca projemiz kapsamında atıkların düzenli toplanması konusunda bilinç artışını sağlamak amacıyla geri dönüşüm yer altı konteynırları ve atık toplama bidonları temini, bilgilendirici panolar yerleştirilmesi, bahar ve yaz döneminde sanatsal ve sportif aktivitelerle projemizin tanıtımının sağlanması, aynı zamanda düzenleneceksempozyumlarla geniş çapta çevreci marka kimliğinin oluşumuna katkı sağlanması hedeflenmektedir. "