Genç: İlçede Üniversite Kurma Çalışmalarımız Devam Edecek

Zonguldak’ın Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Genç, ilçede üniversite kurulması yolundaki çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Genç: İlçede Üniversite Kurma Çalışmalarımız Devam Edecek
Genç, yayımladığı teşekkür mesajında, 'Bülent Ecevit' ismi ile kurulmasını düşündükleri üniversite sayesinde sınai, ticari, ekonomik ve sosyal yapısı, yüzölçümü, 100 bini aşkın nüfusu ve tarihi dokusu ile Zonguldak ilinin en büyük ilçesi olan Ereğli’de istihdamın artırılması ve ekonominin canlandırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Genç, 19 Mart’ta başlattıkları ilk çalışma kapsamında TOS salonundaki toplantıda alınan sonuçla 22 Mart’ta Ankara’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Genç, “Çalışmalarımıza destek veren AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, DSP Kurucu Genel Başkanı eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’e, ilerlemiş yaşına rağmen odamıza gelerek bizlere destek veren Ereğli Belediyesi'nin önceki başkanlarından Ruhi Cöbekoğlu’na, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör’e, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı ve yönetimine ve sendika yetkililerine, Ereğli’deki siyasi parti başkan ve temsilcilerine, Ereğli ilçesinde mevcut tüm sivil toplum örgütlerinin ve meslek kuruluşlarının değerli yöneticilerine, Ereğli TSO Meclis üyelerimize ve tüm oda üyelerimize, değerli Ereğli halkına, değerli basın mensuplarına en derin saygı ve sevgilerimizle öncelikle teşekkür ederiz." dedi.

TSO Başkanı Mehmet Genç, Ereğli TSO olarak bilinçli, sistematik, mevcut teknolojilerden istifade eden, çalışan ve üreten eğitimli dinamik toplumların için yüksek eğitimin şart olduğunu düşündüklerini vurguladı. Genç, eğitim için yapılacak çalışmalara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman destek vereceklerini, ilçedeki öğrenci sayısını artırma gayreti kapsamında yeni bir üniversite kurulması çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi .