Fethiye’de Taksimetre Zamlandı

Fethiye’deki taksilerin taksimetre ücretleri 50 kuruş arttırıldı.

Fethiye’de Taksimetre Zamlandı
450 taksicinin taksimetre ayarları alınan zam kararına göre değiştirildi. Tam iki yıldan buyana aynı şekilde devam eden taksimetre ücretleri akaryakıta ve yedek parçalara yapılan son zamlardan sonra Fethiye’de de nasibini aldı. Fethiye’deki 450 taksicinin taksimetre ayarları alınan zam kararına göre değiştirildi.

Buna göre; daha önce 3,5 TL olan taksimetre açılış ücreti 4 TL, daha önce 3 TL olan kilometre ücreti de 3,5 TL olarak arttırıldı. Fethiye’nin Taşyaka Deliktaş Mevkii’nde toplanan taksiciler taksimetre ayarlarının gerçekleştirilmesi için saatlerce kuyrukta beklediler. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü Yetkileri tarafından gerçekleştirilen tarife değişikliği iki gün boyunca devam edecek.

Fethiye Taksiciler Kooperatifi Başkanı Derya Koreli, “İki yıldır zam talebinde bulunmadıklarını söyleyerek, art arda akaryakıt ve yedek parçaya gelen zamlar nedeniyle 50 Kuruş arttırma gitmek zorunda kaldık. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” dedi.

Ayrıca taksiciler zammın kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, “Akaryakıta yapılan son zamlar bizi zor durumda bırakmıştı” diye konuştular .