Diyarbakır Devlet Tiyatrosu ''Bugün Git Yarın Gel'' Oyununu Sahneleyecek

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu , bu hafta ''Bugün Git Yarın Gel'' oyununu sahneleyecek.

Valantin Kataev'in yazdığı, Göksel Kortay'ın çevirip uyarladığı, Orkun Gülşen'in yönettiği ''Bugün Git Yarın Gel'' adlı oyunda, dürüst ve namuslu bir memurun başından geçen trajikomik olaylar anlatılıyor.

Oyunda, Serkan Ekşioğlu, Mümtaz Aydoğan Mengi, Sevi Demirçivi, Birce Birsel Çağlar, Ercan Kılıçarslan, Özden Gököz, N. Özgün Çoban, Gonca Coşkun, Dilek Mengi, Ozan Hafızoğlu ve Filiz Kılıç rol alıyor. Dekoru Güven Öktem, kostümü Funda Karasaç, ışık düzeni Suat Uçar'a ait oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

DDT, ayrıca turne çalışması kapsamında ''Bu Git Yarın Gel'' oyununu, 9 Nisan'da Muş'ta, 11 Nisan'da ise Elazığ'daki tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Diyarbakır Sanat Merkezi İsveç Konsolosluğu'nun desteğiyle yürüttüğü ''Bize Masal Anlatmayın'' projesi kapsamında, Trabzonlu ve Diyarbakırlı kadınların ortak çalıştığı aynı adlı tiyatro oyununu sahneleyecek.

Dilek Güven'in derleyip yönettiği, şiddet, kayıp, töre, gelenek, isyan ve sessizlik gibi temaların anlatıldığı oyunun müziği, Emin Serdar Kurutçu, ışığı Nurullah Kaya ve Özcan Yıldırım'a ait.

Zelal Kaya, Meral Kaya, Leyla Takmaz, Sibel Can, Serap Berber, Songül Nadir, Nuray Yeşilaraz ve Şeyma İdman'ın rol aldığı oyun, cuma ve cumartesi günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Salonu'nda seyircisiyle buluşacak.

DSM ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle 7 Nisan'da, Remzi Raşa'nın ''Yalnızlığı Seçmek'' Bir Retrospektif: 1946-2006'' sergisi Sümerpark Sanat Galerisi'nde açılacak.

Raşa'nın 50 eserinin izlenime sunulacağı sergi, 6 Mayıs'a kadar açık kalacak.

-Mardin-

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde açılan küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendes'in üstlendiği ''Seyreyle Ara Güler Mardin'de'' fotoğraf sergisi devam ediyor.

Usta fotoğrafçı Ara Güler'in fotoğraflarının yer aldığı sergi, ''Tanımak ve Anlamak'' ile ''Yüz Yüze'' başlıklı iki bölümden oluşuyor. 114 eserin bulunduğu sergi, bir yıl süreyle vatandaşların ziyaretlerine açık olacak .