Çorum İl Kadın ve Genç Girişimçiler Kurulu'nda Görev Değişimi

Çorum İl Kadın ve Genç Girişimciler kurullarında görev değişikliğine gidildi.

Çorum İl Kadın ve Genç Girişimçiler Kurulu'nda Görev Değişimi
Yapılan değişiklikle İl Kadın Girişimciler Kurulu başkanlığına Yasemin Kefçeli, İl Genç Girişimciler Kurulu başkanlığına Can Çabuk başkanlığında oluşturuldu.

Yeni oluşturulan Kadın ve Genç Girişimciler kurullarının başkan ve üyelerinin katılımıyla Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığını Yasemin Kefçeli'ye devreden Semrin Kaleli ile Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığını Can Çabuk'a devreden Mustafa Bektaş'a da TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ile yeni kurul başkanları tarafından plaket verildi.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, yeni göreve başlayan kurul başkanları ve üyelerine başarılar dileyerek, ''Dün yapılanlar bugüne ışık tutmalı. Eksikliklerimizi görerek yol haritanızı buna göre yapacağınıza inanıyorum. Sırf etkinlik yapmak için değil faydalı çalışma ve etkinliklerle somut projeler üretmeliyiz. Oda olarak yapacağınızı etkinliklerle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanınızdayız'' dedi.

Göreve yeni başlayan Kadın Girişimciler Kurulu ile Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, ilk ziyaretini Vali Nurullah Çakır'a yaptı.

Ziyarete TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ile birlikte Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Kefçeli ile Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Can Çabuk katıldı.

TSO Başkanı Başaranhıncal, TOBB tarafından yürürlüğe konulan yeni mevzuat gereğince Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının genişletildiğini belirterek, ''Kurulların genişletilmesiyle beraber yeni bir sinerji olması adına başkanlarımız da görev değişimine gittiler. TSO olarak kurullarımızın yapacakları çalışmalarda bundan sonra da her zaman destek vereceğiz'' diye konuştu.

Vali Nurullah Çakır da, girişimciliğin, son 4-5 yılda ortaya çıktığını ve yaygınlaştığını söyledi.

Girişimcilik konusunda hem ülke olarak hem de Çorum'un iyi bir noktaya geldiğini dile getiren Vali Çakır, bunun geç yapılmış olmasının bu alanda güçlü bir yapının ortaya çıkarılmasına engel olamayacağına dikkat çekti. Vali Çakır, devletin gücüne rağmen özel sektörün bazı konularda çok önde olduğunu sözlerine ekledi .