ÇOMÜ’de İki Bilgisayar Laboratuvarı Daha Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (ÖSEM) kurulan ek bilgisayar laboratuarı ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinde kurulan bilgisayar laboratuarının açılışı Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ve çok sayıda akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleşti.

ÇOMÜ’de İki Bilgisayar Laboratuvarı Daha Açıldı
Açılışta bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. İbrahim Türkyılmaz, laboratuarda 72 adet bilgisayarın hizmete girdiğini belirterek; “Tüm bilgisayarlarımızda lisanslı programlar kullanılıyor. Şu andan itibaren sabah 08.00 akşam 20.00 saatleri arasında hizmetine devam edecektir, ayrıca cumartesi ve pazar günü de öğrencilerimiz için açılacak” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner de konuşmasında 2011-2012 eğitim öğretim yılında ÇOMÜ’nün yeni bir politika başlattığını belirterek; “Öğrencilere açık bilgisayar laboratuarları açtık ve internete her yere ve her noktada ulaşılabilmesini sağladık . Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi’nde açılan bu laboratuar şu anda 12 saat açık konumda. Önümüzdeki günlerde laboratuarın 24 saat açık kalması için çalışmalar yapacağız. Şu an itibari ile yüzlerce bilgisayarlık laboratuarlar hizmete girdi ve daha da fazla bilgisayar eklemek için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Rektör Laçiner, Laboratuara 72 adet bilgisayar desteğiyle katkı sunan Ardes Öğrenci Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akın’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ardından Mühendislik Mimarlık Fakültesinde kurulan bilgisayar laboratuarının açılışı da gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Sedat Laçiner yaptığı açılış konuşmasında, “Biz Mühendislik ve Mimarlık fakültesine çok değer veriyoruz. Alt yapısının iyileşmesi ve gelişmesi konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Burada kurulan laboratuar diğerlerinden biraz daha farklı, daha gelişmiş programlar mevcut. Öğrencilerimizin minimum yüzde 10’una her an kullanılabilir bilgisayarın hazır olmasını istiyoruz. Bir yılda bilgisayar sayımız 3.500 civarında oldu. Bu bilgisayarların kullanılarak, proje hazırlayarak, makale yazarak, program yazarak eskitilmesi ve hızla yenilenmesi lazım” dedi.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Caner konuşmasında “48 tane programları yüklü, en son donanımlı bilgisayarlara sahip olan bu laboratuarın açılmasında destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Ardes Öğrenci Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akın ise bilgisayar laboratuarlarının hayırlı uğurlu olmasını diledi .