Chp İl Başkanı Peri 'avukatlar Günü'nü Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla tüm avukatların gününü kutladı.

CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri '5 Nisan Avukatlar Günü' nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Peri mesajında yargı sistemi içerisindeki aksaklıkların ve akla aykırılıkların son günlerde Anayasa Mahkemesi Başkanı tarafından bile dile getirilir olmasını manidar bulduğunu ifade etti.

Peri mesajında şu ifadelere yer verdi: "Adalet sistemi içerisinde vatandaşların kutsal savunma haklarını kullanırken yanlarında olan yegane dayanak Avukatlık mesleğinin icracılarıdır. Özellikle ülkemiz gibi henüz oturmamış adalet sistemlerine sahip yapılarda, Avukatların çaba ve özverileri çok daha ön planda durmaktadır. Yasama organının tamamen keyfi ve günü kurtarmaya yönelik icraatları ile dizayn edilmeye çalışılan hukuk sistemimizin içerisinde bulunduğu kötü durum, bugünlerde ve ne yazık ki Anayasa Mahkemesi Başkanı tarafından bile dile getirilecek kadar rahatsız edici boyutlardadır. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen müvekkillerinin haklarını en iyi şekilde savunmaya çalışan Avukat kardeşlerimizin '5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlar, sağlıklı ve başarılı günler dilerim. "