Çankaya İle Ramallah Artık Kardeş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ramallah Belediye Başkanı Janet Michael ile 'İyi Niyet Protokolü' imzaladı.

Çankaya İle Ramallah Artık Kardeş
İki kent arasındaki dostluğun ve kardeşliğin işareti olan protokol, Mayıs ayında düzenlenecek 'Kardeş Kentler Gençlik Buluşması'nda 'Kardeş Kent Anlaşması'na dönüşecek. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf ve Ramallah kenti Belediye Başkanı Janet Michael'ı makamında ağırladı. Başkan Tanık'ın, Filistinli konukları ağırlamaktan ve Ramallah kenti ile kardeşlik ilişkisi kurmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ettiği toplantıda, Çankaya'nın ve Ramallah'ın kardeş kentleri arasından üçlü veya daha çok ortaklı projeler üzerinde çalışma yapılması görüşü benimsendi. Ramallah Belediye Başkanı Janet Michael, Türkiye'de bulunmaktan ve Çankaya Belediyesi'nin kendisini kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Türkler her zaman Filistin halkının uzun erimli dostları ve destekçileri olmuştur" dedi

Başkan Tanık'ın Filistin halkına ve Ramallah kentine gösterdiği özel ilgi için teşekkür eden Michael, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yer alan başkent Ramallah ile Çankaya'nın merkezi konumları dolayısıyla benzer özellikler gösterdiğini belirtti.

"RAMALLAH'TAKİ BİR CADDEYE 'ÇANKAYA' ADINI VERECEĞİZ" Ramallah'ta uyguladıkları projelerden söz eden Michael, Ramallah'ta bir caddeye 'Çankaya' adını vermekten mutlu olacaklarını ifade etti.

Ramallah Belediye Başkanı Janet Michael, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı Ramallah'a davet ederken, Başkan Tanık'da konuk Başkan'ı Mayıs ayında Çankaya'da düzenlenecek 'Kardeş Kentler Gençlik Buluşması'na davet etti. Toplantının sonunda belediye başkanları, iki kent arasındaki dostluğun ve kardeşliğin işareti olarak 'İyi Niyet Protokolü'nü imzaladı. Protokol, Mayıs ayında Çankaya'da düzenlenecek. 'Kardeş Kentler Gençlik Buluşması'nda 'Kardeş Kent Anlaşması'na dönüştürülecek .