BBP: Jandarma Köpeklerine Ahmet ve Muhammet Adı Koyulmasını Nefretle Kınıyoruz

BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Mersin İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi'nin eğitilmiş köpeklerine "Muhammet" ve "Ahmet" isimleri verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

BBP: Jandarma Köpeklerine Ahmet ve Muhammet Adı Koyulmasını Nefretle Kınıyoruz
Genelkurmay Başkanlığı'nın konuya el koymasını isteyen Bereket, "Son iki gündür medyadan takip ettiğimiz haberlerde, Mersin İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi'ne ait köpeklere, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (SAV)'in isimlerinden olan Ahmet ve Muhammed adı verildiğini ve bu köpeklere, Mersin Mut Belediyesi'nin düzenlediği temel atma ve açılış töreninde bomba arama gösterisi yaptırıldığını büyük bir nefret ve üzüntüyle takip ettik.

Bizler için şanlı Türk ordumuz Peygamber ocağıdır ve milletimizin hafızasında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'e Peygamber ocağı denir. Bu çirkin fiilin, şanlı Türk ordumuzu yıpratmak adına yapıldığı ortadadır. Bu rezilliğin bir an önce Sonlandırılması ve sorumlular hakkında gereken en ağır cezai işlemin yapılması için askerî savcıları ve yetkilileri göreve davet ediyoruz. Dinimize, ecdadımıza yönelik başka bir çirkin saldırı da Hollanda’dan gelmiş. Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıldönümü nedeniyle her iki ülkede düzenlenen etkinliklerle kapsamında 7 Mart 2012'dea Amsterdam'daki Risjks Müzesi'nde 'Batılı Gözüyle Osmanlı' konulu bir resim sergisi açılmış. Yüzyıllar önce Avrupalı ressamlar tarafından resmedilen tabloların bulunduğu bu sergide, Filibert Bouttats tarafından 1683'te çizilen tabloda Osmanlı padişahı yatakta, yatağın önünde yer alan tuvaletin altında ise bir fes resmedilmiş.

Tabloda dikkat çeken bir diğer detay da parçalanmış tuvalet kâğıdı şeklinde, yüce kitabımız Kur'ân–ı Kerîm’in resmedilmesi. Tablonun yanında yer alan açıklamada, Osmanlı ordusunun Viyana'dan ayrılmasından Sonra birçok ressamın bu şekilde resim çizdiği ifade edilmiş. Yaşanan bu rezillik karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümete bir çağrıda bulunuyoruz. 17-19 Nisan tarihleri arasında Kraliçe Beatrix'in davetlisi olarak Hollanda'ya gidecek olan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bu rezil tablo ortadan kaldırılmadan Hollanda’ya gitmemelidir. Hollanda büyükelçisi de vakit kaybedilmeden Dışişleri Bakanlığı'na çağırılarak, bu rezalete sanat adına izin veren Hollanda hükümeti sert bir dille ikaz edilmelidir. Hem Cumhurbaşkanımız'dan hem de hükümetimizden, dinimiz ve milletimiz adına bu adımları atmalarını bekliyoruz." dedi.