Avukatlar Günü Törenle Kutlandı

5 Nisan Avukatlar Günü, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde törenle kutlandı.

Avukatlar Günü Törenle Kutlandı
Hükümet binası önünde düzenlenen törene Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Malkara Cumhuriyet Savcıları Emrah Özge Yelken, Arda Deveci ve Fatih Kaya ile Hakim Özge Deveci ve avukatlar katıldı.

Porgramda bir konuşma yapan Avukat Nihat Tamay, 'Demokratik ve çağdaş bir hukuk sisteminde avukatların yer almaması veya etkisiz kılınması kabul edilemez. Avukatlar, kurumsal misyonları gereği toplumsal ve bireysel temel hak ve özgürlüklerin korunması, adil yargılanmasının sağlanması için çaba gösterenkişilerdir. Dolayısıyla mesleki faaliyetleri sırasında avukatlara karşı yapılan hukuksuzluklar, esasen temsil ettikleri kişilere ve kurumsal olarak da savunma hakkına karşı yapılmaktadır. Avukatlar, savunma hakkını temsil ederler. Unutulmamalıdır ki, avukatlar adliyelerde, mahkemelerde ve kurumlarda kendi kişisel işleri için değil, vatandaşın haklarının korunması adına mücadele etmektedirler. Bu nedenle avukatlık mesleğini icra ederken uğradığımız haksızlıklar, bizlerden çok vekaletini üstlendiğimizkişileri mağdur etmekte, savunma hakkına zarar vermekte, dolayısıyla yargıya güveni zedelemektedir. Kamu vicdanında adalet duygusunun yerleşmesi, çağdaş ve demokratik bir hukuk sisteminin hakim olabilmesi için avukatların yargı içindeki işlevlerinin arttırılması şarttır. Sık sık gündeme gelen ve bir türlü beklenen yararı gerçekleştiremeyen, yargısal işleyişe ilişkin yasa düzenlemelerinde avukatların etkinliğinin ve yetkilerinin arttırılması için gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını bekliyoruz.Devlet ve toplum yaşamında gerçek adaletin gerçekleşmesi için savunma hakkının etkinleştirilmesi dileğiyle tüm meslektaşlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyorum ' dedi.

Törenin ardından Avukatlar Odasına geçen Malkaralı avukatlar, tebrikleri kabul etti. Burada konuklara ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA