Vali Kızılcık'ın Açıklaması

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komisyonu heyetinin, kültürel değerlerin korunması hakkında kaydedilen aşamayı görmek için Trabzon'a geldiğini belirtti.

Avrupa Konseyi Ulusal Kültür Politikalarının Gözden Geçirilmesi Programı kapsamında Trabzon'a gelen Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi Genel Direktörü Robert Palmer ve bağımsız uzmanlar heyeti, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın başkanlığında Valilik B Toplantı Salonu'nda, üniversite ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Kızılcık, toplantıda, ilde kültürel anlamda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verileceğini kaydederek, ''Avrupa Konseyi Heyeti kültürel değerlerin korunması hakkında kaydedilen aşamayı görmek için şehrimize geldi. Biz de kendilerine Trabzon'umuza hoş geldiniz diyoruz. Çalışmaları kendileri ile paylaşacağız. Bu konuda başta Valiliğimiz olmak üzere belediyemiz, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşları ile diğer ilgili kurumlarımızın yaptığı çalışmaları kendileri ile paylaşacağız'' dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti .