Vali Toprak, İlçeye Bağlı Köy ve Mezraları Ziyaret Etti

Vali Mustafa Toprak, Lice'de meydana gelen depremden etkilenen Yapraklı, Zümrüt, Üçdamlar köyleri ile bağlı mezraları ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Toprak, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem ve Lice Kaymakamı Özer Özbek ile orta şiddette depremin yaşandığı köy ve mezralarda incelemelerde bulundu.

Vali Toprak ve beraberindekiler ilk olarak, Üçdamlar köyünü ziyaret etti. Burada bitme aşamasında olan yeni jandarma karakolunda incelemelerde bulunan Vali Toprak, eksikliklerin giderilmesi konusunda ilgililere talimat verdi.

Karakol ziyaretinin ardından Vali Toprak, bölgede hasar tespit çalışması ve çadır dağıtan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerden hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi aldı ve çalışmaların titizlikle yürütülmesi konusunda görevlilere talimat verdi.

Vali Toprak, daha sonra Üçdamlar Köyüne bağlı Aşağıhodik mezrasını ziyaret ederek, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu, sorunlarını dinledi. Mezra sakinlerinin içme suyu sorununun giderilmesi talebinde bulunması üzerine Vali Toprak, Kaymakam Özbek'e konuyla ilgili talimat verdi.

Diğer yerleşim yerlerini de ziyaret ederek, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Toprak, çocuklara oyuncak da dağıttı.

Kaynak: AA