Umke, Eğitimlerini Tamamladı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 2012 faaliyet planında yer alan eğitim tatbikatını Kastamonu’nun Kadıdağ mevkiinde gerçekleştirdi.

Umke, Eğitimlerini Tamamladı
Afet hazırlıklarına teorik ve uygulamalı eğitimlerle devam edem UMKE ekibi kampçılık, trekking, oryantiring (yön bulma) uygulamalı hasta kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer (KBRN) eğitimi, ekip çalışması, göçük altından hasta ve yaralı taşıma teknikleri ve atel uygulamalarını içeren eğitimleri yaptı. 3 gün süren tatbikata 4 doktor, 3 hemşire, 2 ebe, 3 ATT, 7 sağlık memuru, 1 telsiz operatörü ve 1 şoförün yer aldığı 21 kişi katıldı.

Kadıdağı mevkiinde kurulan kampı İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, Sağlık Müdür Dr. Salih Tığlı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi ve UMKE sorumlusu Dr. Mustafa Akarslan ile Sağlık Müdür Yardımcısı ve UMKE sorumlusu iken Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine atanan Uzm. Dr. Tuncer Kılıç ziyaret etti. Ziyarette yapılan çalışmalar hakkında UMKE ekibinden bilgi alan Yılmaz, tatbikatın ekipler tarafından başarılı bir şekilde yapıldığını belirterek, “Amacımız olası karşımıza çıkabilecek herhangi afet durumunda personelin her türlü olumsuz koşullarda görev yapabilecek tecrübeye sahip olmasını sağlamak. UMKE ekibimiz bize güven veren bir ekiptir. Bu ekiplerin ne kadar önemli olduğu, çok güzel işler yapabileceğini Van depreminde çok açık olarak görüldü.

Gönüllü UMKE ekibine üstün gayret ve başarılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

İşbirliği ve koordinasyonun arttırılması için UMKE yıllık planında bulunan tatbikatlara diğer kurumların davet edilmesiyle gerçekleştirilen faaliyetlerin bir sonraki durağı ise Azdavay Horna Kanyonu olması planlanıyor .
Kaynak: İHA