Tiyatro Dolu Günler Başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nun bu yıl 19'uncusunu düzenlediği Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 3 Mayıs Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne yapılacak kortej yürüyüşü ve İstanbul Gültepe Lisesi'nin 'Ne Dersin Azizim?' oyunuyla başlayacak.

Tiyatro Dolu Günler Başlıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nun (ABT), 1994 yılında Antalya içinden 6 lisenin katılımıyla başlattığı ve bugüne kadar aralıksız devam ettirdiği Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği'nde heyecan başlıyor.

19.Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği'ne Türkiye genelinde 108 okul başvuru yaptı. ABT sanatçılarının oluşturduğu ön değerlendirme kurulu tarafından yapılan inceleme sonucu 29 okul şenliğe katılmaya hak kazandı. Şenliğe Antalya dışından İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Konya, Diyarbakır, Ordu, Sakarya, Sivas, Van, Aydın ve Elazığ'dan da okullar katılacak.

KOSTÜMLÜ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ
19.Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 3 Mayıs'ta okulların oyun kostümleriyle yer alacağı Cumhuriyet Meydanı'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne yapılacak geleneksel kortej yürüyüşü ve ardından İstanbul Gültepe Lisesi'nin sahneleyeceği 'Ne Dersin Azizim?' oyunuyla başlayacak. Oyunlar, Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda izlenebilecek. 19.Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 8 Haziran'da Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda yapılacak olan 'Kapanış ve Ödül Töreni' ile sona erecek .
Kaynak: İHA