Tilki, Yavrularını Çiftlikte Dünyaya Getirdi

Aydın'ın Söke ilçesindeki bir çiftlikte, bir tilkinin dört yavru dünyaya getirdiği ortaya çıktı.

Söke Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ali Öz, çiftliğindeki depoda bulunan eski samanları çıkarıp yeni ürün arpa samanlarını yerleştirmek isterken yavruları gördü. Bunun üzerine Kuşadası Ekosistemi Koruma Derneği (EKODOSD)'nden yardım istedi.Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Tilkilerin ormanlarda, tarlalarda, hattâ köy ve kent sınırlarına yakın yerlerde yaşadığı bilinmektedir ancak bir çiftlikteki saman deposunda yavruladığı ilk kez görülmektedir. Yakınlarında hiçbir barınma yeri olmayan ve çevresi düz tarlalarla dolu çiftlik, doğumuna yakın bir zamanda tilki için cazip bir yer oluşturmuş ya da zorunlu olarak burada doğum yapmış olabilir.

Birçok insanın çalıştığı, hayvanların bulunduğu ve köpeklerin dolaştığı çiftlikte, tilkinin samanlıkta zorunlu olarak yavruladığını ve geceleri yavrularının yanına geldiğini düşünmekteyiz. Çiftlikte çalışanlar, önceki haftalarda tilkiyi sık sık gördüklerini, son günlerde ise rastlamadıklarını belirtmiştir. Tilki yavrularını, veteriner üyelerimize kontrol ettirerek geçici bakıma aldık. Tahminen bir aydır emziren, yanlarında bulunan dişi ve erkek tilkinin ikisinin de gelmemesi, muhtemelen öldüklerini göstermektedir." dedi.

Yavruları Kuşadası Millî Park Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini belirten Sürücü, "İzmir Doğal Yaşam Parkı'na götürecekler. Oradaki iyileştirme merkezinde bakıma alınıp tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılacaklar." şeklinde konuştu .