Soma'ya Modern Kütüphane Yapılıyor

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, İl Genel Meclis üyesi Abdullah Ekşi, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve İmar İşleri Müdürü Atilla Baştuğ ile birlikte yeni Halk Kütüphanesi binasında incelemelerde bulundu.

Soma'ya Modern Kütüphane Yapılıyor
Kurtuluş Mahallesi'ndeki Atatürk Caddesi üzerinde ELİ Müessese Müdürlüğü yanında inşaatı devam eden kütüphanede Başkan Ergene, kat karşılığı yapan müteahhit Veysel Dinç'ten bilgi aldı. Halk Kütüphanesi'nin Soma Belediyesi'nin 110 metrekarelik arsasına karşılık 280 metrekare olarak yapıldığını belirten Veysel Dinç, "Şu anda kütüphane bina olarak tamamlandı" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Ergene ise, "Soma'ya yakışan bir kütüphanemiz oldu. Daha önce 13 Eylül Parkı içersinde küçük bir alanda kütüphanemiz faaliyet gösteriyordu. Şimdi 290 metrekarelik bir genişliği olan yerde kütüphane çalışmaları yürütülecek. Somalılar buna layık. Bu projenin uzun zamandır peşindeydik. Tahminen 1 aya kadar da taşınma işlemlerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Müteahhit Dinç'in kütüphaneye 10 bilgisayar, bilgisayar masaları, raflar ve koltukları hediye ettiğini belirten Ergene, kütüphanenin internet evi, dekorasyonu ve geniş kitap kapasitesiyle halkın hizmetine gireceğini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA