Simavlı Depremzedeler Telekom Mağduru

Kütahya'nın Simav ilçesinde TOKİ'nin yaptığı 9 şiddetindeki depreme dayanıklı konutlarda oturan vatandaşlar, kendilerine aylardır sabit telefon ve internet hizmeti sunmayan Telekom'a tepki gösterdi.

Simavlı Depremzedeler Telekom Mağduru
Kasım 2011'de yerleştikleri modern konutlarında tek eksiğin Telekom'un sabit telefon ve internet hizmeti olduğunu ileri süren depremzedeler, verilen vaatlerin bir an önce yerine getirilmesini istedi. İletişim meselesini kısmen cep telefonu ile aştıklarını dile getiren depremzedeler, ancak internete çare bulamadıklarını söylediler.

Telekom'un aylardır hizmet sunamamasına tepki gösteren market işletmecisi Mahmut Aydar, "Konutlarda sabit telefon ve internetin olmayışı benim işlerimi de etkiliyor. Uzakbölgelerde oturan vatandaşlar siparişlerini sabit telefon veya internetle bize bildiremiyor. Bunun yanında internet hizmetinin verilmemesi yüzünden post makinesi kullanamıyorum. Vatandaş kredi kartını kullanamıyor" dedi.

Naciye Türkavcı ise, "Cep telefonum yok. Sabit telefonumuz da olmayınca dışarıdaki çocuklarım ve torunlarım ile görüşemiyorum. Telekom geçen şubat ayında hizmetin sunulacağını bildirmişti. Ancak ne şubatlar geldi geçti. Vaatler tutulmadı" diye konuştu.

Mehmet Sarı, "Ben buraya kayınpederim ve kayınvalidemin yanına misafirliğe gelmiştim. Sabit telefon ve internet hizmetinin bulunmamasını yadırgadım" dedi.

Mehmet İrez, "Telekom'un sabit telefon ve internet hizmeti sunması için üç aydır bekliyorum. İletişim hizmetlerinin aksamasını yanlış buluyorum" dedi.

Kaloriferci Mehmet Cengiz, "Sabit telefon olmayınca iletişimi cep telefonları ile yapıyoruz. Ancak burada oturan yaşlılar cep telefonunu kullanamadıkları için zorluk çekiyor" derken, Fatma Önen ise, "Telefon için aylardır bekliyoruz. Ne zaman geleceğini de kimse bilmiyor. Bir an önce gelse iyi olur" diye konuştu

Vatandaşın tepkilerini haklı bulduklarını dile getiren Türk Telekom yetkilileri, "Bölgeye sabit telefon ve internet hizmeti verilmesi için fiber optik kablolar döşendi. Ancak hizmeti destekleyecek cihaz gelmedi. Bekliyoruz" şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA