Selahattin Demirtaş: 'Bizler De Taksim'de Kutlamalarda Olacağız'

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bir dizi resmi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nden dönüşünde, "Bizler de Taksim'de kutlamalarda olacağız.Umut ediyorum ki görkemli bir miting olacak" dedi

Selahattin Demirtaş: 'Bizler De Taksim'de Kutlamalarda Olacağız'
Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli bir seferi ile ABD'nin Los Angeles kentinden BDP'li Gülten Kışanak ile birlikte İstanbul'a gelen Demirtaş, VİP Salonu'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, dönüş planlarını 1 Mayıs'a göre yaptıklarını belirterek, "Bizler de Taksim'de kutlamalarda olacağız. Umut ediyorum ki görkemli bir miting olacak. Çalışanların, işçilerin emekçilerin mesajların hükümetin doğru okuyabilmesi açısından kitle eylemleri önemlidir. Kitle eylemlerinde tüm ezilenlerle birlikte emeği, dili, kültürü inancı yasaklı olan sömürülenlerle birlikte taksimde olacağız" dedi.

"ABD TEMASLARIMIZ OLUMLU GEÇTİ"
Bir haftalık Amerika gezilerinin genel anlamda olumlu geçtiğini ifade eden Demirtaş, "Resmi temaslarımız oldu, STK'larla, üniversite akademik çevrelerle buluşmalarımız oldu. BDP'nin parti propagandası BDP'nin Türkiye'deki bölgesel politikalara yaklaşımı konuşuldu. Verimli geçti diyebilirim" diye konuştu.

"YASAL DEĞİŞİKLİK SORUNU KISMEN ÇÖZEBİLİR"
Tutuklu vekiller ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, "Yasal değişiklik sorunu kısmen çözebilir. Fakat milletvekilleri üzerindeki yargı baskısı sadece tutuklu vekiller acısından devam etmiyor. Tutuksuz olmasına rağmen zorla getirilme kararı olan çk sayıda milletvekilimiz var. Kapsamlı bir anayasa değişikliği kalıcı çözüm sağlardı. Partiler bu konuda yasa değişikliği konusunda uzlaştığı için bizde bu konuda itiraz etmiyoruz. Umut ediyorum ki bu vekiller de kısa sürede çıkar" şeklindekonuştu.

Kaynak: İHA