Saldırılar Kınandı

Öğretmenlere yönelik saldırılar, Türk Eğitim-Sen Kütahya Şubesi üyeleri tarafından kınandı.

Zafer Meydanı'ndaki Valilik önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mehmet Karabekir, öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde arttığını söyledi.

Öğrenci ve velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerin, görevlerini can güvenliğinden yoksun yerine getirdiğini öne süren Karabekir, şunları kaydetti:

''Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir. Kütahya'da bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından bıçakla yaralanması, İstanbul Esenyurt'ta bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından diğer öğrencilerin gözü önünde bıçaklı saldırıya uğraması, Sakarya'da bir velinin öğretmeni tekme ve yumruklarla dövmesi, öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önüne sermektedir. Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça, hor görüldükçe, onların maddi ve özlük hakları tırpanlandıkça, bu ülkenin aydınlık yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını kınıyor, şiddete uğrayan tüm meslektaşlarımıza 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz.''

Grup, daha sonra olaysız dağıldı .
Kaynak: AA