Okullar Hayat Olsun Projesi

Tokat'ta, ''Okullar Hayat Olsun Projesi'' uygulama protokolü imzalandı.

Öğretmenevinde düzenlenen törende konuşan Tokat Valisi Şerif Yılmaz, büyük sıkıntılardan birisinin eğitim ve öğretim hizmetinde görevlilerin büyük bir kısmının taşınıyor olmasının olduğunu belirtti.

Proje ile okullara hayat vermeyi amaçladıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

''Biz okullara hayat verelim, hayat kazandıralım derken, saat 03.20 geçe 'dışarıdan servis geldi mi gelmedi mi-' diye gözetleyen öğretmen arkadaşlarımız var. Bu da bir acımız, gerçeğimizdir. Kışın taşımalı olmayan okullarda tatil yapmayalım dedik. Ne yazık ki öğretmenlerimiz gidemedi. Niye hepsi 30-40 kilometre mesafede şehirde oturuyor. Herkes köye gidip geliyor. Saat 03.20 geçe ders bittiğinde servis hızlı bir şekilde köyden hareket ediyor. Ne öğrenci, ne de veli ile irtibatımız var. Bu sadece Tokat'a mahsus bir şey değil. Bu eğitimimizin bir gerçeği. Bu çalışmalarla birlikte bundan sonra daha fazla zaman ayırma imkanı olabilir diye düşünüyorum. Mesai saati dışında çocuğumuz gelecek bilgisayar laboratuvarı, kütüphane veya spor salonunda zaman geçirmek isteyecek. Okulların sadece otopark ve düğün salonu şeklinde kullanılmasından çıkıp, ücretsiz bir şekilde herkesin güvenli ve faydalı bir şekilde vakit geçirebileceği alanlara dönüşecektir.''

Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise ''Öğrencilik yıllarımızda okul bahçelerinde top oynayanların topunu alıp kesen okul müdürü veya yetkilinin olduğuna birçok öğrenci şahit oluyorduk. Okullar sadece sabah akşam törensel bir şekilde giriş çıkış yapılan diğer zamanlarda kapıya sürgü çekilerek bir nöbetçinin gözetiminde korunan kutsal yuvalar olarak bizlere tanıtıldı'' dedi.

Konuşmaların ardından Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı arasında protokol imzalandı .
Kaynak: AA