Öğretmenlere Yapılan Şiddet Kınandı

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, öğretmenlere uygulanan şiddeti kınadı.

Öğretmenlere Yapılan Şiddet Kınandı
Çelebi, öğretmene yönelik saldırının 8'e ulaştığını hatırlatarak, saldırıya uğrayan bazı öğretmenlerin ölümden döndüğünü söyledi.

Yetkilileri uyaran Ömer?Faruk Çelebi “Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Öğretmenler olarak Hükümetten saygı gösterilmesini beklediklerini kaydeden Çelebi şöyle konuştu: “Bugün yaşadığımız sorunlar geçmişte belirlenen eğitim politikalarının doğal sonucu olduğu gibi, bu gün uyguladığımız politikalar ise geleceğin sorunlarını belirleyecektir. Toplumsal kalkınma da çürüme de eğitimden geçmektedir. En iyi eğitim öğretirken eğiten eğitimdir. Hükümet tarafından da saygı gösterilmelidir. Öğretmenler kamuda neredeyse en düşük ücretle çalışan kamu görevlileri haline gelmiştir. Kamuda “eşit işe eşit ücret” düzenlemesinde de öğretmenler kapsam dışında tutularak mağdur edilmiş ve durumları toplu sözleşme masasında görüşülmek üzere ötelenmiştir. Bu gün toplu sözleşme görüşmelerinin ilk günüdür. Öğretmenlik mesleğinin ekonomik itibarı masada mutlaka düzeltilmelidir. Bu hususta Hükümetten masada bahane değil gereğini yapmasını bekliyoruz. Öğretmenlerden fedakarlık bekleyen Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'e de sizler aracılığı ile sesleniyor, taşıdığı sorumluluğun gereğini yapmasını istiyoruz. Gereğini yapmak okullara bütçe vermeyip öğretmeni tahsildar konumuna, sokup, veli ile karşı karşıya getirip daha sonra da 'Veliyi üzeni bende üzerim' demek değildir. Gereğini yapmak eğitimcileri karşısına almak değildir. Dünyanın hiçbir yerinde askerlerini aşağılayarak başarıya ulaşmış komutan gösteremezsiniz. Ve yine hiçbir yerde kendi personeline fedakarlık yapmayanların, değer vermeyenlerin, personelinden de fedakarlık beklediğini göremezsiniz.” Eğitimin sadece öğretmenlerin sorunu olmadığının altını çizen Çelebi “Toplumda çürümeler başlamışsa bunun tek sorumlusunun öğretmenler olmadığını bütün kamuoyu bilmelidir. Çocuğun eğitiminde başta anne, baba, olmak üzere bütün yetişkinlerin payı vardır. Kızılderili atasözünde belirtildiği gibi 'Bir çocuğun eğitiminden bütün mahalle sorumludur.' Herkes bu bilinçle hareket etmelidir. Velinin, öğrenci yakınının öğretmeni hedef aldığı bir ortamda kimsenin şikayet etme hakkı kalmaz. Biz bu gün buraya asla çocuklarımızdan, öğrencilerimizden şikayet etmek için toplanmadık. Buraya, başta anne babalar olmak üzere yetişkinlerin sorumlu, yetkililerin ise duyarlı davranmasını istemek için toplandık. Geride bıraktığımız iki hafta içinde 8 meslektaşımız darp edilip, yaralanıp, şiddete maruz kaldıysa, yani şiddet öğretmene kadar uzandıysa 'toplumun ayağının altındaki halı kaymak üzeredir' demek için toplandık. Televizyon dizilerinde öğretmen tiplemeleri ile mesleğin saygınlığını hedef alan maksatlı yayın ve yapımların davetiye çıkardığı tehlikelere işaret etmek için toplandık” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaşanan şiddet olaylarına müdahale etmemesine tepki gösteren Çelebi “Milli Eğitim Bakanı sustuğu için biz konuşmak üzere toplandık. Bu gün, haftanın ilk günü bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmiyoruz. Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti kınıyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA