Numan Kurtulmuş Partililer İle Buluştu

Gaziantep'te partisinin düzenlediği programa katılan Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin darbeler dönemiyle yüzleşmek mecburiyeti vardır" dedi.

Numan Kurtulmuş Partililer İle Buluştu
Royal Otel'de düzenlenen programa katılarak partilileriyle bir araya gelen Kurtulmuş, Türkiye'nin geçmişte önemli karanlık noktalarının olduğunu söyleyerek, "Hepimizin zaman zaman yakındığı, zaman zaman dile getirdiği bir sürü şikayetlerimiz var. Türkiye'nin geçmişinde fevkalade önemli karanlık noktalar var. Bunların en başında gelen 1950-2012 arasındaki 62 yıllık çok partili siyasi hayatımızda beş tane askeri müdahale var. Milletin oyu, milletin reyi, milletin kararlılığı, bir takım darbeler ve darbeteşebbüsleriyle önü kesildi. 27 Mayıs'tan 27 Nisan 2007'ye kadar Türkiye'de beş önemli darbe olmuş. Bu darbelerin bir kısmı sadece siyasete müdahale edilmiş, bir kısmı da 28 Şubat gibi sadece siyasete değil, siyasetin üstünde Türkiye'nin sosyolojisine müdahale edilmiştir. Dolayısıyla bütün bunların hepsinin üzerindeki karanlık örtünün kaldırılmak mecburiyeti vardır. Türkiye'nin darbeler dönemiyle yüzleşmek mecburiyeti vardır" ifadelerinde bulundu.

"Milletimiz yeni bir anayasa istiyor" diyen Kurtulmuş, "Çıkalım şu sokağa soralım, sokaktaki insanlardan yüz tanesine sorsanız, ne olması gerektiğini, ne yapılması gerektiğini belki söylemeyecektir. Ama diyecek ki, Türkiye'nin mutlaka yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bütün yanlışların, eksiklerin faturasını anayasaya çıkartıyor bu millet. Böyle olduğunu bildiği için doğru bir şekilde düşünüyor. Bende diyorum ki, Türkiye'de yeni bir anayasa yapma iklimi var. Parlamentonun yeni anayasayı yapmak mecburiyetivardır. Bundan kaçamaz. Kaçarsa, parlamento meşruiyetini kaybeder. Onun için anayasa yapma meselesini tarihi bir önemde görüyoruz. İnşallah 2012 yılı Türkiye'de anayasa yılı olacaktır" şeklinde konuştu.

Anayasa konusunda hükümete çağrıda bulunan Kurtulmuş, "Buradan bir kere daha hükümete açık yüreklilikle, dostça tavsiyede bulunuyorum. Parlamentoda mutabakatla anayasayı yaparsanız ne ala, ama illa mutabakat sağlayacağız diye dostlar alışverişte görsün kabilinden bir anayasa değişikliği yapmaya kalkmayın. Bu memlekette milletin hayrına ne tür bir anayasa değişikliği yaparsanız yapın, bu millet hükümetin bu yönde atacağı adıma büyük destek verecektir. Aynen 2010'da olduğu gibi referanduma gittikleritakdirde, milletin hayrına olan her türlü değişiklik en yüksek düzeyde tasvip görecektir. Onun için mutabakat istiyorsanız, statüko partilerin mutabakatına değil, dönün milletin mutabakatına müracaat edin ve milletin önünü açın diyoruz, bu tavsiyede bu çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'un ardından konuşan Has Parti Gaziantep İl Başkanı Semih Simitçi ise partilerinin iktidar olma yolunda ilerlediğini kaydetti .
Kaynak: İHA