Müdür Yardımcısı 'görüntüye El Koydu'

Kütahya'da, 15 yıldır kullanılmayan metruk bir bina büyük bir görültüyle çökerken, göçme anını şahsına ait cep telefonuyla çekmeyi başaran belediye işçisinin görüntülerine 'delil amaçlı' el konuldu.

Müdür Yardımcısı 'görüntüye El Koydu'
Edinilen bilgiye göre, Belediye Fen İşleri Müdürülüğü'ne, Kamil Elçin'e ait Börekçiler Mahallesi Sultanbağı Caddesi üzerindeki metruk binanın çökebileceği ihbarı yapıldı. Kısa sürede söz konusu bölgeye gelen belediye ekipleri, evin etrafına bantla çevirerek güvenlik tedbiri aldı. Tedbirden yaklaşık 20 dakika sonra 15 yıldır kullanılmayan 104 yıllık tarihi bina büyük bir görültüyle çöktü. Bu sırada bir belediye işçisi çökme anını cep telefonuyla görüntüledi. İşçinin çektiği görüntü, Fen İşleri Müdür Yardımcısı Nevzat Yılmaz tarafından 'delil amaçlı' olarak el konulup müdürlük binasına gönderildi.

Çöken binadan etrafa saçılan moloz yığınları, belediye ekipleri tarafından temizlenirken, kısa süreli araç trafiğine kapatılan cadde, bir süre sonra normale döndü.

Metruk binasının sahiplerinden Kamil Elcil, "Ekonomik durumumuzun iyi olmaması nedeniyle binayı restore ettirimiyorduk. 15 yıldır boş olan bina 104 yıllıktı. Yılların yorgunluğuna dayanamayan bina bir anda yerle bir oldu. Neyse ki olayda ölen yada yaralanan olmadı. Bu durum bize teselli oldu" dedi.

Kaynak: İHA