Mudanya'da 2B Arazileri Satılıyor

Kamuoyunda 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin ekonomiye kazandırılması için çıkan kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber Mudanya’da 493 parsel arazi Mal Müdürlüğünce satışa çıkarıldı.

Mudanya’da 16 köy ve Tirilye beldesinde 672 hak sahibine ait 493 parselde bulunan orman vasfını yitirmiş arazi satılacak. Kanunun çıktığı 24 Nisan tarihinden itibaren 6 ay zarfında hak sahipleri tarafından araziler alınmazsa bu sürenin sonunda ihale yoluyla satışa çıkarılacak. 2/B dahilindeki arazilere ait listeler hükümet konağı, Mudanya ve tirilye belediyeleri ilan tahtaları ile 2/B arazilerinin bulunduğu muhtarlık binalarında askıya çıktı.

Satış bedeli daha önceden tespit edilmiş olan rayiç bedellerin yüzde 70’i olup, peşin ödemelerde yüzde 20 tenzilat yapılacak. Satış bedelinin en az yarısının peşin ödenmesi halinde indirim oranı yüzde 10 olacak). Mal Müdürlüğünce verilen bilgilerde satış bedelinin yüzde 10’u tebligat tarihinden itibaren 3 ay içinde, kalan kısmı ise belediye ve mücavir alan sınırları dahilinde en fazla 3 yılda 6 eşit taksitle, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla 4 yılda 8 eşit taksitle ödenebilecek. Taksitli ödemelerde faiz uygulanmayacağı da belirtilirken, müracaat sahiplerinden başvuru bedelleri satış bedelinden mahsup edilmek üzere mücavir alan sınırları içerisinde olanlardan 2 bin TL, belediye ve mücavir alan sınırları dışında olanlardan ise bin TL müracaat ücreti alınacağı açıklandı .
Kaynak: İHA