Keles’te Öğretmene Şiddet Protesto Edildi

Bursa’nın Keles ilçesinde 1.Murat İlköğretim Okulu önünde Eğitim Bir-Sen Başkanı İsmail Orhan, öğretmenlere yapılan saldırılarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Keles’te Öğretmene Şiddet Protesto Edildi
Eğitim çalışanlarını özelde öğretmenleri değersizleştiren ve meslektaşlarının hayatına kasteden saldırıları kınamak ve protesto etmek için toplandıklarını belirten Orhan, "Geçtiğimiz iki hafta çerisinde basına yansıyanları dikkate alırsak 8 tane öğretmenimiz saldıra uğramış ve bazıları ölümden dönmüştür." dedi.

İsmail Orhan, açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Üzülerek ifade etmeliyiz ki şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her tarafı cennet olan ülkede neredeyse cinnet toplumuna doğru yol alıyoruz. Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor ve gerekli tepki verilmediği failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olay gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Masum bir hak arama yöntemi yaygınlaşıyor. Halbuki şiddetin masumu değil mağduru vardır. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen,bazen kadın,bazen çocuk.Geçtiğimiz günlerde bir doktorumuz hasta yakını tarafından kalbinden bıçaklanmış ve ne yazık ki hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden doktor kadar geride bıraktıkları da mağdur olmuşlardır.Toplumsal sorun haline gelen konularda mutlaka toplumsal tavırlar ve ortak çözümler olmalıdır." dedi.

Öğretmenlerden fedakarlık bekleyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e de seslendiğini söyleyen Orhan,"Taşıdığı sorumluluğun gereğini yapmasını istiyoruz.Gereğini yapmak okullara bütçe vermeyip öğretmeni tahsildar konumuna sokup, veli ile karşı karşıya getirip daha sonra da 'Veliyi üzeni bende üzerim' demek değildir. Gereğini yapmak eğitimcileri karşısına almak değildir. Dünyanın hiçbir yerinde askerlerini aşağılayarak başarıya ulaşmış bir komutan gösteremezsiniz.Ve yine hiçbir yerde kendi personeline fedakarlık yapmayanların, değer vermeyenlerin, personelinden de fedakarlık beklediğini göremezsiniz." diye konuştu.