İnşaatın Tamamlanması İçin 1 Milyon Lira Bağışlamasını Öngören Protokol İmzalandı

Balıkesir müftülük sitesi inşaatının bitirilmesi amacıyla, başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur'un yaptığı Balıkesir Müsbet ve Manevi İlimler Vakfı'nın, 1 milyon lira bağışlamasını öngören protokol imzalandı.

Yapımına, Paşaalanı Mahallesi'nde 2009 yılında başlanan Balıkesir Müftülüğü'nün yeni hizmet binasının da yer alacağı sitenin tamamlanması için Valilik Mustafa Necati Bey Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine, Uğur'un yanı sıra Vali Yılmaz Arslan, İl Müftüsü Turgut Açari ile diğer yetkililer katıldı.

Vali Arslan, inşaatın bitirilmesi için gerekli olan 2.5 milyon liranın temin edildiğini, bu yıl içinde yeni binanın hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Arslan, 2009'da yapımına başlanan müftülük sitesi inşaatının Diyanet Vakfı, hayırseverler ile cemaatten toplanan yardımlarla belli bir seviyeye getirildiğini belirterek, toplanan yardımlarla inşaatın devam ettirilemez hale gelmesi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Balıkesir'in iddialı bir il olduğunu her zaman dile getirdiklerini anlatan Arslan, şöyle konuştu:

''Bunun için başladığımız işleri bitirmemiz gerekiyordu. Bu konuda milletvekilimiz Edip Uğur ile birlikte Diyanet İşleri Başkanımızı ziyaret ettik. Konuyu izah edip, çözüm istedik. Bu işin bitmesi için yaklaşık 2,5 milyon liralık bir paraya ihtiyaç duyulduğu hesaplandı. Diyanet İşleri Başkanlığı bize 1 milyon lira verebileceğini söyledi.

Ancak 1,5 milyon lira eksik kalıyordu. Biz de Edip Uğur Bey'e 1 milyon lirayı da kendisinin karşılamasını istedik. Sağolsun kabul etti. Kalan 500 bin lirasını da Diyanet Vakfı karşılayacak.''

Bir aksilik olmazsa inşaatı bu yıl bitirip hizmete açmayı düşündüklerini bildiren Arslan, ''Bu binada hem müftülük ve hac hizmetlerinin yanında yatılı Kur'an Kursu da olacak. Ayrıca 800 kişilik toplantı salonu bulunacak. Bittiğinde Balıkesir'e yakışır bir kamu binasını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız'' diye konuştu.

Arslan, binanın çevre düzenlemesinin ise Uluova Şirketi tarafından ücretsiz olarak yapılacağı bilgisini verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ise binanın tamamlanması için ihtiyaç duyulan 1 milyon liranın başkanı olduğu Müsbet ve Manevi İlimler Vakfı vasıtasıyla karşılanacağını belirterek, ''İnşallah en kısa zamanda bu güzel bina Balıkesir'imizin hizmetine girecek. Hayırlı, uğurlu olsun'' dedi.

Konuşmaların ardından Uğur, Arslan, Açari ve inşaat firması yetkilileri protokolü imzaladı .
Kaynak: AA