İğdır Devlet Hastanesinde Çıkan Yangın Paniğe Sebep Oldu...

Iğdır Devlet Hastanesinde çıkan yangın paniğe sebep olurken, hastalar ambulanslarla nakledildi.

Edinilen bilgilere göre; akşam Saat 22.00 sularında yemekhanedeki gaz kaçağından çıktığı iddia edilen yangın, Iğdır İtfaiyesi'nin müdahalesi sonucunda kısa sürede söndürüldü. Yangından çıkan duman hastanenin bütün katlarını sarması sonucunda hastanede yatan hastalar dışarıya çıkarıldı. Durumu ağır olan ve yoğum bakındaki hastalar ise ambulanslar ile Doğubayazıt Caddesi üzerinde bulunan Iğdır Devlet Hastanesi'nin ek binasına taşınırken, bazı hasta yakınları ise araçlar ile hastalarının evlerine götürdüler. Dumandan sağlık çalışanlarının da etkilendiği gözlendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Vali Yardımcısı Halim Türker Çağatay, hastanenin yemekhanedeki gaz kaçağından çıktığı tahmin edilen yangının kontrol altına alındığını belirterek, yangında herhangi bir yaralama ve mahsur kalma durumunun bulunmadığını, her ihtimale karşı hastaları hastanenin ek binasına sevk edildiğini belirtti.

Çağatay " Şu anda hastanemizde duman tahliyesi yapılıyor. Her şey kontrol altında, tüm kamu personellerimiz burada görevlerini yürütüyorlar" dedi.

Hastalardan İsmet Kızıl ise aniden bir dumanın hastaneyi sardığını, hemşirelerin yardımı ile kendilerini dışarı attıklarını, biraz daha geç kalınsaydı zehirleneceklerini söyledi.

Kaynak: İHA