Erzurum’da Uyuşturucu Operasyonu

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda kapsamında 2 şüpheli yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçu ile ilgili yapılan çalışmalarda şüpheli C.K., F.Ç. ve M.S. isimli şahısların sokak satıcılığı yöntemiyle Erzurum’da uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edildi. Söz konusu şahıslar tarafından soruşturma sürecinde 7 olayda içici konumda bulunan 10 şüpheli şahsa 28,63 gram uyuşturucu esrar maddesi satışı gerçekleştirildiği tespit edildi. Bu kapsamda uyuşturucu madde satın alan şahıslar hakkında “Kullanmak için Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçundan işlem yapıldı.

Ayrıca F.Ç. isimli şahıs Bingöl ili Karlıova ilçesinden ticaretini yapmak amacıyla Erzurum il merkezine getirdiği toplam 600 gram toz esrar maddesi ile birlikte yakalandı. Daha sonra yapılan eşzamanlı operasyonda F.Ç. ve M.S. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı C.K. isimli şahsın yakalama çalışmaları devam ediyor. Şüpheli F.Ç. ve M.S. isimli şahıslar mahkemeye sevk edildi. F.Ç., tutuklanarak cezaevine gönderilirken M.S., hakkında adli kontrol kararı verildi.

Kaynak: İHA