Engelliler İçin Esnek Çalışma Projesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ''Bedensel Engellilere Esnek İstihdam Alanlarının Sağlanması'' projesi hazırlandığı bildirildi.

Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, engellilerin esnek çalışma şartları hazırlanarak istihdama kazandırılması amacıyla hazırlanan 69 bin 910 lira bütçeye sahip projenin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca kabul edildiği belirtildi.

Engellilerin istihdamı konusundaki politikaların yetersiz olduğunun vurgulandığı açıklamada, hazırlanan projeyle kentteki 15 bedensel engelliye grafik tasarım eğitimi verileceği ve eğitim alan engellilerin reklam sektöründe istihdam edilebileceği ifade edildi.

Açıklamada projeyle ilgili şunlar kaydedildi:

''İlimizde reklamcılık sektörü kalifiye eleman sıkıntısı çekmektedir. Bu durum zaman zaman reklamcılık sektöründe çalışan firmaların dışarıdan eleman getirmesine neden olmaktadır. Gençlerin ve engelli bireylerin bu alanda kalifiye eleman haline getirilmesi ile ilimizde reklamcılık sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığına çözüm getirilecek. Bu sayede engelli bireylerimiz evlerinde hem ülke ekonomisine hem de kendi ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Proje kapsamında hazırlanacak web sitesi, engelli bireylerin tasarımlarını paylaşma imkanı sağladığı gibi, aynı zamanda ilimiz ve bölgemizde reklam ve tanıtım ihtiyacı duyan kamu ve özel kuruluşların talep ettiği tasarımları gerçekleştirebilecekleri bir yapıya sahip olacak. Bu sayede engelli bireylerimiz kendi performanslarına göre esnek bir yapıda çalışacaklar. Ayrıca Çorum Belediyesi'ne ait bir belediye otobüsü engelli otobüsü haline getirilecek, Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi'ndeki eğitimler 10 ay sürecek.' '
Kaynak: AA