Emekliler Derneği Yeni Yer Satın Aldı

Türkiye Emeklikleri Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, emeklilere verdikleri sözü tutarak, Tüccarlar Kooperatifinde iki tane iş yerini mülkiyeti ve kooperatif hisseleriyle beraber satın aldıklarını söyledi.

Emekliler Derneği Yeni Yer Satın Aldı
Başkan Celal Bulut, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında emekliler için Tüccar Kooperatifinde alınan yeni yer başta olmak üzere, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın Polis Akademileri Başkanlığına getirilecek olması ve Teşvik konusunda açıklamalarda bulundu. İlk olarak emekliler için alınan yeni yer konusunda açıklama yapan Başkan Bulut, “İki ay önce yapılan seçimlerde Emekliye sizi buradan kurtaracağım diye bir söz vermiştim. Bu sözümü tutarak Tüccarlar Kooperatifinde iki tane iş yerini mülkiyeti ile beraber, kooperatif hisseleriyle beraber satın aldık ve Emekliler Derneğini inşallah yıl sonuna kadar yeni yerimize taşıyacağız ve emeklimizi bu merdivenleri çıkmaktan kurtarmış olacağız. Bildiğiniz gibi gerçekten emekliye uygun bir yer değildi, emeklilerimiz buraya çıkamıyordu. Biz de çabalarımızı yoğunlaştırdık ve Tüccarlar Kooperatifinden iki tane iş yeri satın aldık. Bu da emekliye bir hizmetimiz olsun” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın adının Polis Akademileri Başkanlığı için geçmesinin bu kent için büyük kayıp olacağını ifade eden Bulut, “Üniversitemiz gerçekten Karabük’ün parlayan yıldızı. Bugün akşam veya gündüz Safranbolu’ya, 100. Yıl’a giden bir vatandaşın oradan dönüşünde o Üniversitenin ambiyansından etkilenmemesi mümkün değil ve biz 5 yıllık bir üniversiteyiz. 5 yıldır 18 bin civarında ve binin üstünde personele ulaşıldı. Türkiye’deki sayılı üniversitelerin arasına giren bir üniversiteyiz. Bun da elbette ki, KARDEMİR’in katkısı var ama, Rektörümüz Burhanettin Uysal çok çalışkan, insanlarla uyum sağlayan, diyalogları çok iyi olan bir insan. Eğer rektörümüzü böyle alıyorlarsa bu Karabük için bence çok büyük bir kayıptır. Ben Emekliler Derneği Başkanı olarak Rektörümüzün kesinlikle buradan gitmesine taraftar değilim. Karabük’te bir boşluk olur. Rektörümüzün çalışmalarını 7’den 70’e herkes beğeniyor. Bizler Rektörümüzün kesinlikle gitmesini istemiyoruz. Çünkü bizim Üniversitemiz Karabük’ün parlayan bir yıldızı. Bunun infiale uğramasını hiçbir zaman arzu etmeyiz. Çünkü Rektörümüzün hedefleri vardı. Biliyorsunuz 2014 yılında 33-34 bin öğrenciyi buraya getirmekti. Ben Rektörümüzün bu hedeflere varacağına yürekten inanan bir insanım. Karabük için kayıp olur” diye konuştu.

Basın toplantısının son bölümünde geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni teşvik kapsamı ile ilgili de konuşan Başkan Bulut şunları söyledi: “Ben sanayici değilim. Ancak bazı şeyleri üzülerek izliyoruz. TSO başkanı teşvikin iyi olduğunu söylüyor. Birçok yerde birden fazla organize sanayileri var. İkinci ve üçüncü organize sanayi bölgeleri dolmuş. Burada ise daha birincisini dolduramadık. Buradan teşvikin nasıl olduğu anlaşılıyor. Geçtiğimiz dönem tekstilciler gitti. Yatırım yapacak insan tabi ki teşvikin daha iyi olduğu yerlere gider. Ben burada milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin’in Karabük için büyük bir şans olduğunu tekrarlamak istiyorum.Karabük’ün bunu çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.”
Kaynak: İHA