Böyle Olur Karadenizlinin Robotu

Samsun'da ilginç buluşlarıyla dikkat çeken Mustafa Yiğit'in "silahşor" özelliği ile tanıttığı "RoboTürk" isimli robot, çocukların maskotu oldu.

Böyle Olur Karadenizlinin Robotu
Samsunlu Mustafa Yiğit, ayakkabı, gömlek, kravat, ceket, şapka ve telefona monte edilebilen portatif silah ve silahlı robotu geliştirmesinin ardından ilginç bir çalışmaya daha imza attı.


Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı da olan Yiğit, 'RoboTürk' adını verdiği ellerinde silahları ile 360 derece dönebilen robotunu bu sefer çocuklar için geliştirdi.

Yiğit, robot için cansız mankenden yararlandı. Uzaktan kumandayla yönlendirilen robot, üzerine takılan kameraylases ve görüntü aktarabiliyor, istenen yöne hareket edebiliyor, iki elini ve gövdesini 360 derece döndürebiliyor. "Silahşor" özelliği ile tanıttığı robotta değişiklikler yaptıktan sonra robotu Batıpark'ta piknik yapan vatandaşların arasına götüren Yiğit, ağzından ve belinden su fışkırtan robotunu tanıttı. Çocuklar robota büyük ilgi gösterdi. Cep telefonu ile iletişim kurulabilen robot, çocukların maskotu oldu. Robot, sorduğu sorulara doğru cevap veremeyenleri ağzından ve belinden su fışkırtarak ıslattı.

Robotun daha önce silahlı olarak tanıtımını yaptığını belirten Mustafa Yiğit, "Yaptığımız bu robot parklarda, sahil kenarlarında, açılışlarda maskotluk ve palyaçoluk yapabilir. Samsun'un Batıpark kısmında yaptığımız bu çalışmada çocuklar çok eğlendiler. Bu robot her açıdan geliştirilebilir. Örneğin, çay kahve makinesi olarak da kullanılabilir. Robottan sözlü olarak bir şeyler istenebilir. Hatta yarışmacı robot olarak da kullanılabilir. Soruyu bilemeyene sürpriz yapar, bilene de hediye bile verebilir"dedi .
Kaynak: İHA