''Bizim Yıldızlarımız'' Projesi Devam Ediyor

Gaziantep Emniyet Müdürülüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan, Şehitkamil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ortaklığında yürütülen, ''Bizim Yıldızlarımız'' adlı proje devam ediyor.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, kendini geliştirmeye açık ancak yeterli imkan bulamamış 8. sınıfta eğitim gören 100 öğrenciye yönelik olarak düzenlenen seviye belirleme kursu 5. ayını tamamladı.

Hafta sonları servisle evlerinden aldırılan öğrencilere proje kapsamında sabah kahvaltısı ve öğle yemeği veriliyor. Öğrenciler günlük 6 saatlik dersin ardından servisle evlerine teslim ediliyor. Ders aralarında öğrencilerle sohbet eden toplum destekli polisler, yemeklerin dağıtılmasından öğrencilerin evlerine bırakılmasına kadar her türlü faaliyeti titizlikle takip ederek projenin başarılı olması için yoğun çaba gösteriyor.

Projede, derslerden bunalan öğrencileri ders ortamından uzaklaştırmak, eğlendirmek ve sosyal etkinliklerde yer almalarını sağlamak, verilen kursun yanında sosyal ve kültürel etkinliklerle moral ve motivasyonlarının artırılması ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Sınavların yaklaşmasıyla tempoları artan öğrenciler, moral ve motivasyonlarının artırılması amacıyla Harikalar Diyar'ına götürülerek eğlendirildi.

Harikalar Diyarında güzel saatler geçiren, polis ağabey ve ablaları ile birlikte stres atan öğrencilerin hayli moralli oldukları görüldü.

Polisleri artık ailelerinden biri olarak gördüklerini ifade eden öğrenciler, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Proje ile 100 öğrencinin seviye belirleme sınavı başarı oranında ciddi yükselme görüldüğü belirtilirken, sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirdikleri kaydedildi .
Kaynak: AA