Aesob Başkanı Sevimçok: Bereketli Para Kazanmak Önemli

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, turizm bölgelerinde bazı esnafın çift etiket uyguladığını belirterek, ''Esnaflıkta çok para kazanmak değil bereketli para kazanmak önemlidir'' dedi.

Sevimçok, düzenlediği basın toplantısında, turizm sezonunun açılmasıyla bazı esnafın yaptığı çift fiyat uygulaması yüzünden çarşıdaki dürüst esnafın ve turizm sektörünün büyük zarar gördüğünü kaydetti.

Turistlerin yoğun olarak alışveriş yaptığı caddelerdeki dükkanların birçoğunda etiket olmadığını ifade eden Sevimçok, çift fiyat uygulaması sorununun ancak esnafın etiket konusunda bilinçlendirilmesiyle aşılabileceğini bildirdi.

Esnafa sattıkları ürünlerde mutlaka fiyat etiketini bulundurmaları yönünde uyarıda bulunduklarını, 90 bin etiket dağıttıklarını ifade eden Sevimçok, '' diyerek yerliye farklı yabancıya farklı fiyat uygulaması yapılıyor. Kültürümüzde böyle bir şey yok. Bazı esnaf lira ve avro olarak iki farklı etiket koyuyor. Esnaflıkta çok para kazanmak değil bereketli para kazanmak önemlidir'' diye konuştu.

Dükkanlarda satılan ve teşhir edilen ürünlerin mutlaka etiketlenmesini isteyen Sevimçok, yabancıya farklı fiyat uygulanmaması konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA