Türk Eğitim–Sen YÖK'e Dilekçe Eylemi Başlattı

Türk Eğitim–Sen Adana 3 No'lu Şube Başkanı Rıfat Çelik, Çukurova Üniversitesinde 1999 yılından önce 657 sayılı kanuna tabi çalışan idari personel için yılda iki sefer görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılmaktayken, 1999 yılından bu yana (13 yıldır) görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılmadığını söyledi.

Bundan dolayı Türk Eğitim-Sen Adana 3 nolu üniversite şubesi olarak YÖK başkanlığına dilekçe eylemi başlattıklarını belirten Çelik, “Çukurova’da yaklaşık 2300 idari personel çalışmaktadır. Üniversitede gayri resmi olarak 1000'e yakın boş kadro bulunmakta, görevde yükselme ve unvan değişikliği için yüzlerce personel beklemektedir. Sınav yapılmadığı için başka kurumlara gitmek isteyenlere ise Rektörlük muvafakat vermeyerek gitmelerini engellemektedir.” dedi.

Çelik, “Üniversitemizde yetkili sendika olan Türk Eğitim-Sen ile Üniversite arasında 2005-2011 yılları arasında yapılan Kurum İdari Kurullarında her sene imza altına alınan mutabakat metninde Rektörlük" en kısa zamanda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılacaktır", kararını almış olmalarına rağmen gereği yerine getirilmemiş, beklenilen sınav yapılmamıştır. En son 20121 yılında Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un ÇÜ. Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'na ziyareti sırasında idari personel için görevde yükselme unvan değişikliği sınavı yapılmamıştır. Siz ne zaman sınavı yapacaksınız sorusuna Rektör, 'sayın genel başkan söz veriyorum en kısa zamanda sınavı yapacağım' dedi ancak sayın Rektör daha öncede vermiş olduğu sözleri yerine getirmediği gibi bu sözünü de yerine getirmemiştir.” diye konuştu.

Çelik şöyle devam etti: Yıllarca üniversitelerde görev almış, bilgi ve tecrübesi azımsanamayacak kişiler ise görevde yükselememektedir. Bu gerekçeler ile devlet memurları kanununun temel unsuru olan liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak üniversitenin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını açmasını, Rektörlüğün haksız ve hukuka aykırı atamalarıyla boş kadroların doldurmasının engellemesi için Türk Eğitim-Sen Adana 3 nolu üniversite şubesi olarak YÖK başkanlığına dilekçe eylemi başlatmış bulunmaktayız. Bütün çalışanların yapılan bu haksızlığa dur demesini bekliyor dilekçe eylemine destek vermelerini istiyoruz.”