'okul Sütü Projesi' Simav'da Başladı

Hükümetin yakında ülke genelinde başlatmayı planladığı "Okul Sütü Projesi", Kaymakam Yüksel Ünal'ın girişimleriyle ilk olarak Kütahya Simav'da başladı.

'okul Sütü Projesi' Simav'da Başladı
Miniklerin yüzünü güldüren proje için Gülizar Eren İlköğretim Okulu'nu pilot bölge seçtiklerini kaydeden Kaymakam Yüksel Ünal, bu sabah okul bahçesinde topladığı miniklere projeyi anlattı ve "Bu Gün Bizdensiniz" isimli maket ineğin memelerinden akan sıcak sütleri öğrencilere kendi elleriyle takdim ederek projeyi ilk başlatan isim oldu

Proje ile miniklere okulu sevdirmeyi ve başarılarını artırmayı hedeflediklerini belirten Ünal, "Sizler Simav'ın en şanslı öğrencilerisiniz. Bundan böyle sabahları okula geldiğinizde burada gördüğünüz "Bu Gün Bizdensiniz" isimli ineğin memelerinden akan sıcak sütü içeceksiniz. Canınız çektiği kadar içeceksiniz" dedi.

Projenin yaz aylarında da meyve suyu ikramı ile devam edeceğini söyleyen Ünal, "Okul Sütü Projesi sanıyorum önümüzdeki yıl Türkiye'de her okulda başlayacak. Ancak bizler acele ettik ve buönemli projeyi Türkiye'de ilk başlatan ilçe olduk" ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğretmenleri gözetiminde sıraya giren minikler, "Bu Gün Bizdensiniz" isimli maketin musluğundan akan sıcak sütü bardaklarına doldurup iştahla içtiler ve alkışlarla, projeyi Türkiye'de ilk kez Simav'da ve kendi okullarında başlatan Kaymakam Yüksel Ünal'a teşekkür ettiler .