Marmarabirlik Denetim Kurulu Üyesi İpek Açıklaması

Marmarabirlik Denetim Kurulu Üyesi Fevzi İpek, Edincik'teki toplam 2 bin 800 kooperatif üyelerinden isteyenlere gelecek dönemin ürün bedellerinden kesilmek üzere ilaç ve gübre dağıtımı yaptıklarını söyledi.

İpek, basın mensuplarına, sona eren zeytin alım dönemi hakkında açıklamalarda bulundu. Edincik'teki zeytin üreticisinden, 5 bin 200 tonu sofralık, bin 400 tonu yağlık olmak üzere toplam 6 bin 600 ton zeytin alımı gerçekleştirdiklerini belirten İpek, şunları söyledi:

''Üreticilerimize, toplam 13 milyon 464 bin 508 lira ödedik. Üreticiye rekolte ve kota fazlalığı bile olsa ödeme yapıldı. Edincik zeytini, bu yıl altın dönemini yaşadı. Tüm üreticiler, ürün bedellerinin tamamını aldı. Erken tatlandırma yoluyla Edincik'teki 500 ton Gemlik tipi zeytini, Marmarabirlik aldı. Halen, bin 200 tonu geçen yıldan kalmak olmak üzere 5 bin 500 ton stok zeytinimiz bulunuyor.''

Marmarabirlik olarak Ziraat Bankası ile yaptıkları anlaşmaya göre üreticilerin, ağaçlarının bakımı için düşük faizli kredi alma olanağına da sahip olduğunu dile getiren, İpek, ''Üreticilerimiz, Ziraat Bankası'ndan yüzde 7,5'luk faiz oranıyla kredi alabilirler. Bu konuda devlet de yüzde 50 sübvansiyon sağlıyor'' dedi.

İpek, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın, 7 Nisan 2012 günü, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Çin'e gezisine katılacağını ve Çin'de Marmarabirlik için pazar arayışlarında olacağını sözlerine ekledi .