Makedonya Büyükelçi Samsun’da

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Samsun’a gelen Makedonya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski ve Ticaret Müşaviri Habil Mustafai, Samsun Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bazı fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Makedonya Büyükelçi Samsun’da
İşadamlarından bilgi alan Goran Taskovski, Samsun’a ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini söyleyerek, “Samsun’a ilk defa geldim ve çok beğendim. Samsunlu işadamlarını Makedonya’ya yatırıma davet ediyorum. Makedonya, Avrupa’nın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi konumunda bulunuyor. Makedonya hükümeti yatırımcı için her türlü desteği veriyor. Makedonya nüfusu itibariyle 2 milyonluk bir ülke olabilir ama imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarıyla hem Avrupa Birliği’ne hem de Balkanlara açılan bir kapı konumunda. Makedonya’yla 650 milyonluk bir pazara hitap etmiş olacaksınız” dedi.

Samsunlu işadamlarını Makedonya’ya davet eden büyükelçi Taskovski, “Makedonya’daki yatırım ortamını görmeniz için hepinizi Makedonya’ya davet ediyorum. Sizler de göreceksiniz ki Makedonya yatırım için çok cazip bir ülke. Genç bir hükümeti var, yapacağınız yatırımlar içi direkt başbakanla görüşüp pazarlık yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

KASİF Başkanı Osman Reis de Büyük İskender’in torunları olan Makedonya Büyükelçisi’ni Samsun’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyerek, “Dost ve kardeş ülke Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Sayın Goran Taskovski ile Ticaret Müşaviri Sayın Habil Mustafai Samsun’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kıymetli misafirlerimizin vereceği bilgilerle kardeş ülke Makedonya ile ticari ilişkilerimizin gelişmesine katkı sağlayacağız. Hedefimiz, sanayici ve işadamlarımızı yeni pazarlar konusunda bilgilendirerek Samsun’un dış ticaret hacmini artırmak, bölgemize ve ülkemize daha fazla döviz girmesine katkı sağlamak” diye konuştu.

KASİF Başkanı Osman Reis federasyon olarak en kısa zamanda Makedonya’ya yönelik bir iş gezisini düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye ve Makedonya’nın ekonomik ve ticari alanlarda uzun yıllardır süren beraberlikleri, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 400 milyon dolara taşımıştır. 400 milyon dolarlık ticaret hacmi asla yeterli değildir. Hedefimiz 1 milyar dolarlık ticaret hacmi olmalıdır. Aslında bu durum bizim için büyük bir fırsattır. Demek ki birbirimizle ticaret yapacak çok fazla mal ve hizmete sahibiz.”