Hülya Dağhan Basın Açıklaması Yaptı

CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Dağhan, kadına yerel seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 82. yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

CHP Ankara İl Başkanlığı'ndaki açıklamada Dağhan, Türk kadınının tarih boyunca iyi günde kötü günde ülkesinin refahı için mücadele verdiğini söyledi.

Dağhan, kadınların ilk kez 3 Nisan 1930'da kabul edilen Belediye Kanunu ile yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini belirtti.

Türk kadınının dünyadaki bir çok ulustan önce seçme ve seçilme hakkını elde ettiğine dikkati çeken Dağhan, ''Ne mutlu biz Türk kadınlarına... Dünyanın bir çok ulusundan önce kazandığımız bu hakkı bilinçle kullanmalıyız. Türk kadını olarak bizlere bu hakkımızı veren büyük önderimize teşekkürlerimiz sonsuzdur'' dedi.

Kadınların bebeği kucağında, cephedeki oğlu ve eşi aklında büyük zorluklarla milli mücadeleye karşılıksız desteklerde bulunduğunu vurgulayan Dağhan, desteğin bugün de evde, ofiste, tarlada, fabrikada ve ofiste devam ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin kadın belediye başkanı sıralamasında 42 Avrupa ülkesi arasında sondan dördüncü olduğunu belirten Dağhan, Ermenistan, Lichtenstein ve Monako'da ise hiç kadın belediye başkanı olmadığını kaydetti.