Başkan Aziz Kocaoğlu'na Yürüyüşlü Destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonu protesto eden ve Başkan Aziz Kocaoğlu'na destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Teşkilatı üyeleri, meşaleli yürüyüş yaptı.

Başkan Aziz Kocaoğlu'na Yürüyüşlü Destek
Mustafa Kemal Caddesi'nde saat 19.30 sıralarında toplanan CHP Bornova İlçe Teşkilatı üyeleri, ellerinde meşaleler ve üzerinde Aziz Kocaoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla "İzmir Aziz'dir, Aziz kalacak", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atarak Bornova Meydanı'na doğru yürüdü. Yaklaşık 500 kişilik gruba, pencerelerine ve balkonlarına çıkan bazı vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Viyadük altından başlayan ve 30 dakika süren yürüyüş, Bornova Meydanı'nda son buldu.

Burada topluluğa seslenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, "Öncelikle katılanlara teşekkür ediyorum. Eylemlerimiz, dava sürdüğü müddetçe devam edecek. Yarından itibaren adliye önünde nöbet tutacağız. Eylemlerimiz de bugünden başlayarak dava süresince her ilçede devam edecek. Bugün Bornova'dan başladık. Yarın Bayraklı'da, diğer gün Karşıyaka ve diğer tüm ilçelerde. Biz sadece adalet istiyoruz. Başta Aziz başkanımız olmak üzere tüm arkadaşlarımıza desteğimiz devam edecek" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise, "Bugün davanın ilk günüydü. Bizim onların dürüstlüğüne, işlerini en iyi şekilde yaptığına dair inancımız, duruşma salonlarında, adliye önünde ve Bornova ilçemizde meşaleli yürüyüşle dile geldi. Bundan sonra da adalete olan inancımız ve hukuka olan inancımız, bu davanın sanıkların tamamının davadan aklanmasına olan inancımız devam edecektir. Tek isteğimiz var, o da adalet. Adaletin de Türkiye Cumhuriyeti'nde var olduğuna ve uygulanacağına inanıyoruz" diyekonuştu.

Grup, açıklamaların ardından dağıldı .