Başbakan Erdoğan: Kılıçdaroğlu'na Sözlerini Misliyle İade Ediyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "kendi ülkesinin Başbakanına cahil diyen, Fransa Cumhurbaşkanına methiyeler düzen, İsrail'in kirli çamaşırlarını yıkayan CHP Genel Başkanı'nı önce CHP seçmenine sonra da yüce millete havale ettiğini" söyledi.

Başbakan Erdoğan: Kılıçdaroğlu'na Sözlerini Misliyle İade Ediyorum
Erdoğan, hakaretleri de onlara aynen misliyle iade ettiğini vurguladı. Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Harp Akademileri'ndeki ziyareti ve konuşmasını hatırlatarak, basına yansıyanların uygun ve şık düşmediğini söyledi.

Savunma sanayi, dış politika ve terörle mücadele üzerine bir konuşma yaptığını dile getiren Erdoğan, konuşmanın bundan ibaret olduğunu, basına yansıyanlardan dolayı bir düzeltme gereği duyduğunu ifade etti.

4+4+4 eğitim modelinin Meclis'ten geçmesinden dolayı bir kez daha milletvekillerine teşekkür eden Erdoğan, "1950'de merhum Adnan Menderes'le arkadaşlarının ezanı aslına döndürmeleri ne kadar muhteşem bir olaysa bu da o kadar muhteşemdir." dedi.

"Milli eğitimde yapılan düzenleme aziz milletin hafızasında hiç silinmeyecek bir yer edinmiştir." diyen Erdoğan, "CHP zihniyetine gereken dersi verdiğiniz için hepinizi yürekten kutluyorum. 27 Mayıs ile yüzleşiyormuş gibi yaptı. 27 Nisan bildirisi ile hesaplaşıyormuş gibi yaptı. Herkese mavi boncuk dağıtmak için yoğun bir gayreti oldu. Kesintisiz eğitimi savunarak, 28 Şubat'ı savunarak, özüne dönmüştür. Kesintisiz eğitimi şiddet kullanarak savunması demokrasi maskesi düşmüş ve tuzla buz olmuştur. CHP için her yol mübah olsa dahi 1940'lardan bugüne gelemeyeceğini bir kez daha net olarak göstermiştir." diye konuştu.

CHP'nin kesintisiz eğitimi hangi sözlerle savunduklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Kafasının içinde beyin taşımayanlar, cahil adamlar, münafık' dediler. 'Genel Kurul'a silahla gireriz' dediler. 'Bu iş bitti sokak çözer' dediler. 'Müslüman olmayı önce Allah'a Sonra CHP'ye borçlusunuz' dediler. Bu üslubu önce genel başkanına misliyle iade ediyorum. Sen önce komisyon başkanına selo bant fırlatan grup başkanvekiline söyle." CHP'nin yeni genel başkanının oylarını arttırmak için her yolu mübah gören bir politika izlediğini anlatan Erdoğan, kesintisiz eğitimi savunmanın 28 Şubatı savunmak olduğunu söyledi.

"28 ŞUBAT'IN EN Son CİDDİ İZİNİ DE SİLDİNİZ"
CHP'nin tarihinden İsmet İnönü imzalı bir vesika gösteren Erdoğan, şunları söyledi: "1932 tarihli ve 1941 tarihli iki gazetenin birinci sayfalarını gösteriyorum. Başlık 'Milli şefimize Führer arasında samimi teklifler' buyurun. Bundan daha önemli belge daha önemli delil olur mu? Gazete malum Cumhuriyet. Bitmedi diğer gazete. 'Kemalist Türkiye'den Faşist İtalya'ya selam' altında İnönü'nün İtalya'ya gireceği yazıyor. İşte CHP budur. CHP Hitler sevdalısı arıyorsa, gitsin CHP tarihine baksın. Orada bulur. CHP Genel başkanı kalkıp bize Kuran'ı Kerim'den bahsediyor. Bunu geçen toplantıda söyledim. Bunun cevabını Mehmet Akif veriyor. Kuran'ı Kerim bir süs eşyası değil. O bir ilham kaynağıdır. Öyle güzel kılıflarda süsleyerek püsleyerek vitrinlere koyacak bir süs malzemesi değildir. O bir ilham kaynağıdır."

"Kılıçdaroğlu, bu sular sizin sularınız değil. Boğulursunuz. Belli ki birileri sizin kulağınıza bir şeyler fısıldamış. Ama size iki tarafında olduğunu söylememiş." diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Hacı Müslim Efendi bizzat İnönü tarafından Kuran öğrettiği için Bafra Müftülüğü'nden atıldı. Dedeme Bafra Müftülüğü sahip çıktı. Çocuklara yer bulamadığı için değirmende ve mağaralarda ders veriyordu. Son nefesini o değirmende verdi. 1950 yılı başında bir İngiliz gazetesi durumu 'Türkiye'de cenazelerde namaz kıldıracak imam bulamadıkları için ölüyü namaz kılınmadan defnetmiştir' diyor. Ben bunu Tahsin Mangaoğlu'ndan dinledim. Bütün bu ifadelerle birlikte Kılıçdaroğlu'nun Kuran asmaktan bahsetmek istemesi çok çok manidar. Siz Kuran'ı yasaklattınız. 13 yaşında bunun için köyden kaçtım diyor. Babamdan bunları dinledim. Tahtalara elif-ba yazılırdı. Onunla köyde cami hocasına giderdik. Sizin devrinizde kümeslere saklanıp Kuran öğrendi bu millet. CHP 1940'larda bu milletin dinini diyanetini öğrenmesini engelledi. Bugün de aynı zihniyette engellemeye çalışıyor."

Adnan Menderes'in de CHP'nin içinden ayrıldığını ve partisini kurduktan Sonra "gümbür gümbür iktidara geldiğini" söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık darbelerden umudunu kaybeden CHP sokaklara dökülüp kaosu destekler oldu. CHP milletvekilleri kol kola arkalarında da cam çerçeve indiren güya öğretmenler. 3 gün boyunca eylem yaptılar. Onlar sokakta cam çerçeve kırarken milletin vekilleri milletin iradesini tecelli etti. Burada verdikleri desteklerden dolayı MHP'li BDP'li milletvekillerine teşekkür ediyorum."

MHP ve BDP'nin de eğitime karşı çıktığını milletin gördüğünü dile getiren Erdoğan, "Bu karar gerçekten milletimizin gönlünü ferahlatacaktır. İnşallah yeni kuşaklar yeni nesiller bu heyecanın en güzel örneği olacaktır. Tabi MHP genel başkanı ve arkadaşları ellerine bir özür fırsatı geçmesine rağmen CHP safına geçmişlerdir. Cuma günü çıkardığımız kanun 28 Şubat'ın en Son en ciddi izini de sildiniz. Kademeli eğitimle birlikte statüko kaybetmiş milli irade kazanmıştır. Türkiye ekonomisi kazanmıştır. İnşallah 9 yıl boyunca yaptığımız gibi bundan Sonra da eğitim için elimizden geleni yapacağız. Biz çocuklarımızın önünü açacağız. Bir kez daha bu yasanın ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sabrınızdan ve mücadelenizden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı .