Bahar Alerjisi Çocukları Etkiliyor

Mardin Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Oktay Baygün, ilkbaharda görülen alerjilere dikkat edilmesi gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

İlkbaharın gelmesiyle insanlarda ve özellikle çocuklarda bazı alerjik vakaların ortaya çıktığını belirten Baygün, bahar aylarında yayılan polenlerin bazı kişilerde alerjik hastalıklara neden olduğunu söyledi.

Özellikle Mart Nisan ve Mayıs aylarında oluşan yeşilliğin etrafa yaydığı polenden dolayı bir çok kişinin alerji vakaları ile hastaneye başvurduğunu ifade eden Baygün, "Alerji durumlarda gözlerde sulanma yanma hafif ve geçici görme bozukluğu gibi durumların alerjinin belirtisi olarak ortaya çıkıyor. Bu tip alerjik vakalarında soğuk su ile göze uygulanacak soğuk kompres alerjisi olan kişiyi rahatlatacaktır. Özellikle alerjiden kaynaklanan gözde çapaklanma' durumu karşısında ise çocukları mutlaka hekime muayene ettirilmelidir.'' dedi.

İlkbahar ile oluşan göz alerjisi karşısında güneş gözlüğü seçiminin önemine değinen Baygün, "Güneş gözlüğü seçerken camlarının hafif koyu ve polarize özellikte olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bahar aylarında gözleri alerjiden korumak için mutlaka kaliteli güneş gözlükleri kullanılması şarttır. Kullanılacak güneş gözlüğünün camlarının mutlaka güneşin zararlı ışınlarını (UV) kıran ve yansımayı engelleyen polarize özellikte olmalıdır. Bu kurallar göz sağlığı için önemlidir. Aksi takdirde ucuza satın alınan koyu siyah camlı güneş gözlükleri göz sağlığını bozabilir." şeklinde konuştu .