Arap Turizm Buluşması

Bursa Valisi Şahabettin Harput, ''22 Nisan'da Arap ülkelerinin turizm bakanları ve turizm yetkilileri, seyahat acenteleri ve firmaları ile Türkiye'deki turizm yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katılımıyla Bursa'da büyük bir turizm buluşması yapacağız'' dedi.

Vali Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın son zamanlar turizm konusunda atılım başlattığını söyledi.

Bu atılımın önemli bir basamağının ise 22 Nisan'da yapmayı planladıkları ''Büyük Türk-Arap Turizm Buluşması'' olduğunu vurgulayan Harput, ''Arap Birliği Turizm Örgütü ile daha önce yaptığımız mutabakat sonucunda 2013 yılında Bursa, Arap alemi için ana destinasyon ilan edilmiş. 22 Nisan'da Arap ülkelerinin turizm bakanları ve turizm yetkilileri, seyahat acenteleri ve firmaları ile Türkiye'deki turizm yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katılımıyla Bursa'da büyük bir turizm buluşması yapacağız'' diye konuştu.

Harput, Arap ülkeleri turizm bakanlarının toplu olarak Türkiye'de ilk defa bir araya geleceklerini belirterek, şunları söyledi:

''Bu önemli bir olaydır. Elbette Bursa tesadüfi bir yer değildir. Arap ülkeleri ve Arap coğrafyası için Bursa'nın taşıdığı büyük zengin cazibe, onlar için burası olmazsa olmaz değerde ve önemde bir yer. Bursa'nın iklimi, sıcak ve soğuk suları, şelale ve gölleri, yeşil dokusu, taze meyve ve sebzeleri Uludağ'ı, tarihi zenginliği, derinliği ve aynı kültürü paylaşan güzellikleri Arap alemi için, bizim için önemli bir zenginlik olarak hepimizin üzerinde durduğu gerçekler. Bu gerçeklerin ışığında daha evvel yaptığımız protokol gereğince, 22 Nisan'da yapacağımız buluşmanın son hazırlıklarını gözden geçirmek üzere Suudi Arabistan'a gittik. Arap Birliği Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Bin Fahd Al-Fuheyd ile ayrıntılı olarak görüştük. İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Tıktık ve yetkililerle de görüşme imkanı bulduk. Neticede programa son şeklini vermek üzere verimli bir görüşme yaptıktan sonra Bursa'ya döndük.''

-Başbakan Erdoğan'ın katılımı-

Valisi Harput, buluşmaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacak olmasının toplantının daha büyük bir anlam ve önem kazanmasını sağladığını belirtti.

Özellikle de Arap aleminde esen ''Arap Baharı'' rüzgarlarında Türkiye'nin çok ciddi ağırlığının ve itibarının olduğunu anlatan Harput, ''Başbakanımızın böyle bir programa katılıyor olması, hem Bursa için büyük bir onur hem de Arap alemi üzerinde Bursa'nın daha iyi hissedilmesinde çok önemli bir etken olacaktır. Bizim için bu da çok önemlidir'' ifadesini kullandı.

Harput, 15 ülkenin bakan düzeyinde katılmasının kesinleşmek üzere olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Bu tür programlar genellikle 6 ay, 1 yıl önceden planlanır. Biz yaklaşık 2 aylık bir süre içerisinde yaptığımız planlamaya rağmen, bakan düzeyinde ciddi bir katılımın olmasını sağladık. Onun dışında, inşallah turizm sektöründe firma ve yetkililer düzeyinde ciddi bir katılımla gerçekleşecek. Bu işin Türkiye ayağında da Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Bursa'mız ve Türkiye'de değişik illerimiz, Turizm kuruluşlarımız, müesseselerimiz, sağlık turizmiyle alakalı olanları dahil olmak üzere yer alacak. Büyükşehir Belediyemiz de Atatürk Kongre Kültür Merkezinde kurulacak fuarla ilgili hazırlıklarını yürütmektedir.''

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'nın turizmde açılım yapması için gerçekten güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirtti.

Altepe, şunları kaydetti:

''22 Nisan'da Bursa'da gerçekten büyük bir zirve gerçekleşecek. Buluşmanın en güzel şekilde gerçekleşmesi, aksaklıkların yaşanmaması ve örnek teşkil etmesi, gelecek yıllarda da bunun sürdürülebilmesi ve geleneksel hale gelmesiyle ilgili olarak bunu fırsat olarak değerlendiriyoruz. Buluşmanın en güzel şekilde gerçekleşmesi için kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.' '