5 İşçi Baraj Gölüne Düştü...

Erzurum'un Aşkale ilçesindeki Karasu Barajı göletine açılan teknenin alabora olması sonucu kaybolan 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

5 İşçi Baraj Gölüne Düştü...
Erzurum'un Aşkale ilçesinde bulunan Karasu Barajı gölünde elektrik arızasını kontrol etmek için karşıya geçmeye çalışan 5 işçinin bulunduğu deniz bisikleti alabora oldu.

Baraj gölüne düşen ve göl yüzeyindeki buz kütlelerine tutunarak bir süre yardım bekleyen işçiler havanın kararmasıyla gözden kayboldu.

Sivil savunma ve askerlerin yaptığı arama çalışmalarında sonuç alınamayınca helikopter istendi.

Malatya'dan gönderilen askeri helikopter havadan göl yüzeyini taradı. Bu araştırmadan da sonuç alınamayınca dün saat 19.30’da başlayan arama çalışmalarına bu sabah 06.00’da başlanmak üzere ara verildi.

BÖLGEDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Öte yandan işçilerin aileleri arasında endişeli bekleyiş de sürüyor. İşçi ailelerinin bölgeye gelmesiyle oluşan kalabalığın ekiplerin çalışmasını olumsuz etkilediği ve bu nedenle bölgede boşaltma çalışmaları yapıldığı bildirildi.

'İYİ BİR ÇALIŞMA YAPILDI'

Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, yaptığı açıklamada, ekiplerin arama çalışmalarına zaman kaybetmeden başladığını ifade ederek, ''İyi bir çalışma yapıldı. Şu an itibarıyla arama kurtarma çalışmalarına ara verildi. Sabah 06.00'da çalışmalara yeniden başlanacak. Üzüntülüyüz, diyecek başka bir şey yok'' dedi.

Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı da Malatya'dan gelen helikopterle arama kurtarma ekiplerinin su üstünde arama yaptıklarını belirterek, Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden de 7'si dalgıç, 21 kişilik ekibin çalışmalarda görev aldığını bildirdi