TEI'den Ağaç Dikme Töreni

Tusaş Motor Sanayi A.Ş. bu yıl 6'ncısı gerçekleştirdiği ağaç dikme töreninde 600 fidanı toprakla buluşturdu.

TEI Genel Müdürü Akın Duman, TEI Fabrikası önündeki arazide yapılan ağaç dikme töreninde yaptığı konuşmada, şirket olarak faaliyet alanındaki tüm çalışmalarda çevre bilincini ön planda tuttuklarını kaydetti.

Bu doğrultuda ilkini 2007 yılında gerçekleştirilen ağaç bayramının bu yıl 6'ncısını düzenlediklerini ifade eden Duman, şöyle konuştu:

''Bu yola her yıl çevreye karşı farkındalığı ve duyarlılığı artırıyoruz. TEI çalışanları ve aileleriyle birlikte çevreyi her geçen yıl daha da yeşillendiriyoruz. 2010 yılında TEI'nın kuruluşunun 25. yılı olması nedeniyle çevreye ve faaliyetlerimize 25. yıl hatıra ormanıyla taçlandırmıştık. TEI sosyal sosyal sorum bilinciyle kuruluşundan itibaren çevre yönetimin işinin entegre bir parçası olarak gerçekleştirmiştir. İnsana çevreye ve ekolojik değerlere duyarlı bir üretim stratejisi benimsemiş ve pek çok kuruma örnek olmuştur. Eskişehir'de havacılık sektörünün gelişimine, kentin ekonomik çehresine ve istihdam kapasitesine hep olumlu yönde katkıda bulunan TEI, bugünkü faaliyetiyle de hem tarihi mirasına, hem de gelecek nesillere yatırımını sürdürüyor.''

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de TEI'nin yaptığı bu çalışmanın taktirin üzerinde bir çalışma olduğunu bildirdi.

TEI'nin Türkiye ekonomisinde ileri teknolojinin uygulanmasında önemli çalışmalarının olduğunu anlatan Büyükerşen, şunları kaydetti:

''Sadece ileri teknoloji değil, TEI en iyi işletmecilik ve yönetim modelini uygulayarak gurur duyduğumuz bir kurum. Yalnızca kendi işleriyle uğraşmıyorlar, bulundukları yere güzellikleri getirmek örnek bur kurum meydana getirmek içinde oynadıkları rol gerçekten çok iyi. Burası benim çocukluğumda çöplüktü. Çöplükten nasıl bir mağduriyete dönüştüğü, nasıl kıymetli üretimler yapıldığı bir yer olduğunu görüyoruz.''

Ağaç dikme törenine, TEI Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Atlanel, 1'inci Hava İkmal Merkez Bakım Komutanı Tümgeneral Mehmet Şanver, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, TEI personeli ve aileleri katıldı .
Kaynak: AA